Tienkoppig Club Brugge speelt gelijk op Standard

Dost5

Club Brugge moest op bezoek op Sclessin bij Standard Luik. Na een aantrekkelijke wedstrijd was het 2-2. Jack Hendry kreeg in de tweede helft een rode kaart.

In de openingsfase kwam Club Brugge goed opzetten met enkele mooie combinaties. Een van die combinaties leidde ook tot een doelpunt van Noa Lang, maar Bas Dost stond buitenspel. Aan de andere kant kreeg Blauw-Zwart meteen het deksel op de neus. Cafaro schoot de bal in de verste hoek voorbij Mignolet en na tien minuten stond het 1-0 voor de Rouches.

Na twintig minuten opnieuw een grote kans voor Club Brugge. Nsoki kopte op de paal na een hoekschop. Ook de herneming werd gemist door de centrale verdediger. Vervolgens kwam Vormer me twee afstandsschoten, maar Bodart pakte gemakkelijk. Vlak voor rust kwam de gelijkmaker dan toch. Vanaken legde de bal op het hoofd van Dost die knap binnenkopte, 1-1 was eveneens de ruststand.

Vlak na rust kwam de thuisploeg echter meteen weer op voorsprong. Emond tikte de bal voorbij Mignolet en Club Brugge was weer op achtervolgen aangewezen. Een halfuur voor tijd kwam Blauw-Zwart alweer langszij en alweer was het Dost die scoorde. De ingevallen Buchanan gaf de assist na een mooie collectieve aanval van de manschappen van Schreuder. Tien minuten voor tijd kreeg Hendy echter een rode kaart.

De verdediger bracht een doorgebroken speler neer en Club Brugge moest met tien man verder. De Ketelaere kreeg nog een goede kans, maar zijn poging werd geblokt. In de slotfase kreeg ook Standard nog een uitstekende mogelijkheid, maar de bal werd van de lijn gehaald. Aan de andere kant was het De Ketelaere die bijna Dost voor een leeg doel kon zetten, maar Bodart kwam tussenbeide. Een dolle slotfase in een match die op 2-2 eindigde.