Tijdperk Deila begonnen: weinig tijd voor start Conference League

Ronny Deila
Ronny Deila Foto: © Orange Pictures

Ronny Deila begint vandaag aan de voorbereiding met Club Brugge. Waar de sfeer ontspannen oogt, weet iedereen dat de druk er meteen vol op ligt. Over 34 moet Club Brugge er namelijk staan in de voorrondes van de Conference League.

Het Nieuwsblad beschrijft hoe Deila deze week start met Club. De coach heeft een eigen speelstijl en die moet worden ingeslepen. Eerder vertelde Deila het volgende over zijn speelstijl. "Als coach wil ik de bal zo veel mogelijk in mijn team en verticaal voetbal om kansen te creëren. Ik sta voor agressieve druk vanuit de verdediging. Als we de bal hebben, wil ik het spel snel verleggen met crossballen om overtalsituaties te krijgen. Ik ben steeds bezig over hoe we goals kunnen scoren. Ik win liever met 5-4 dan met 1-0… Maar 1-0 is ook niet slecht."

Het Nieuwsblad schrijft dat deze principes overeenkomen met die van voormalig coach Rik de Mil, dus dat het in principe niet bijster lang zou moeten duren voordat deze is ingeslepen. Toch is het volgens de krant maar de vraag of Brugge klaar is voor de voorronders van de Conference League, die al over een maand beginnen.

Lees meer:
0 reacties