Toch een interessant weekend voor Club Brugge

Het Jan Breydel van Club Brugge
Het Jan Breydel van Club Brugge Foto: © Florian Van Eenoo Photo News

Club Brugge sloot de reguliere competitie afgelopen zondag af met een 4-2 overwinning op Royal Excelsior Mouscron. Daardoor begint de koploper met een recordvoorsprong aan de Play-Offs. Ze moet echter nog even een weekje geduld hebben, alvorens ze weer in actie mag komen. Dat betekent natuurlijk niet dat er dit weekend helemaal niet wordt gevoetbald. Club YLA en Club NXT komen namelijk wel 'gewoon' in actie. Hierbij het programma.

Vrijdag 23 april, 19.30 uur: KAA Gent-Club YLA

Na een pijnlijke nederlaag tegen Genk op de laatste speeldag van de eerste seizoenshelft, waren de dames van Club Brugge erop gebrand om goed te beginnen aan het tweede deel. Met tien punten uit de eerste vier wedstrijden na de winterstop was er zeker niets mis met de start van de tweede seizoenshelft. Inmiddels wacht Club YLA echter alweer bijna twee maanden op een overwinning. Op 28 februari had de ploeg van Leo Van Der Elst voor de laatste keer iets te vieren. Toen zegevierde ze met 2-0 tegen Charleroi. Daarna werd er in de competitie verloren van achtereenvolgend Anderlecht, Gent, Standard en Oud-Heverlee.

Doordat Club YLA in een redelijk vroeg stadium al zeker was van deelname aan Play-Off I, had de slechte reeks weinig gevolgen voor het restant van het seizoen. Twee weken geleden begonnen de dames aan de Play-Offs. Op eigen veld deden ze zeker niet onder voor Oud-Heverlee, maar verloren ze wel met 0-1. Ook de tweede wedstrijd in Play-Off I ging verloren. Standard was simpelweg een maatje te groot. Vanavond nemen Van Der Elst en co het op tegen Gent, dat nog pas één keer in actie kwam in de Play-Offs. Op 3 april zegevierde Gent met 2-1 tegen Standard, dat vorige week dus nog te sterk was voor Club YLA. Kortom, de Brugse dames kunnen aan de bak.

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1385489455314784259?s=20
Zaterdag 24 april, 20.00 uur: Westerlo-Club NXT

Terwijl Philippe Clement en zijn manschappen zich opladen voor de start van Play-Off I, bereidt Club NXT zich voor op de laatste wedstrijd van dit seizoen. Die staat op het programma bij Westerlo, de huidige nummer vier van 1B. Club NXT is de hekkensluiter en kan die positie helaas ook niet meer afstaan. Na een gelijkspel tegen RWDM en een overwinning op Lierse Kempenzonen leken de beloften goed op weg om hun debuutseizoen sterk af te sluiten, maar vorige week kwam er alweer een einde aan de ongeslagen reeks. Zonder sterkhouders Ignace Van der Brempt, Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus had Club NXT weinig in te brengen tegen kampioen Union. De ploeg uit Brussel hield het uiteindelijk bij 0-4.

Tegen Westerlo veroverde Club NXT in maart het eerste punt van dit kalenderjaar. De voorgaande ontmoetingen met de nummer vier van 1B eindigden in een 1-1 gelijkspel en 2-1 nederlaag. Een overwinning zou de ploeg van Rik De Mil goed uitkomen. Niet alleen om het seizoen met een lekker gevoel af te sluiten, maar ook om de Pro League te overtuigen dat de toekomst van Club NXT in 1B ligt. Daar staat namelijk nog altijd een groot vraagteken achter.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1383456854144000005?s=20
Zondag 25 april, 20.45 uur: Standard-KRC Genk

Huh, wat heeft dit met Club Brugge te maken? Niet heel veel, behalve dan dat de uitkomst van de bekerfinale tussen Standard en KRC Genk gevolgen kan hebben voor de Play-Offs. Er zijn nogal wat scenario's. Lees hier wat bijvoorbeeld een overwinning van KRC Genk betekent voor de verdeling van de Europese tickets.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Antwerp 7 9 12
5 Cercle Brugge 7 3 12
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand