Transferupdates: de geruchtenmolen begint te draaien

Tahith Chong bij zijn presentatie als speler van Club Brugge
Tahith Chong bij zijn presentatie als speler van Club Brugge Foto: © ©Photo News

De tijd vliegt, maar het seizoen zit er nog niet op. Integendeel zelfs. Hoewel Club Brugge nog slechts twee wedstrijden in de reguliere competitie speelt, is het landskampioenschap nog niet definitief beslist. Je weet maar nooit wat de Play-Off I teweeg brengt... Desondanks begint de geruchtenmolen al te draaien. Het is geen geheim dat Blauw-Zwart zich graag verder wil versterken. De media spelen daar alvast op in.

Club Brugge stak in het afgelopen seizoen in eigen land ver boven de rest uit. Met een voorsprong van vijftien punten op nummer twee KAA Gent was het, ondanks het feit dat de competitie niet werd afgemaakt, logisch dat de Pro League Blauw-Zwart 'gewoon' uitriep tot landskampioen. De prestaties van Club Brugge bleven natuurlijk niet onopgemerkt. Een aantal spelers was gewild door clubs uit de Europese topcompetities. Daartoe behoorden onder anderen Clinton Mata, Hans Vanaken en Simon Mignolet. Zelfs voor Charles de Ketelaere, die op dat moment pas 27 officiële matchen achter zijn naam had staan, was belangstelling.

Uiteindelijk slaagde de landskampioen erin haar sterkhouders te behouden. Desondanks wilde Club Brugge zich wel heel graag versterken. Vooral de spitspositie genoot een hoge prioriteit op Jan Breydel. Met Emmanuel Dennis, Michael Krmencik, David Okereke en sinds de voorbereiding op dit seizoen ook Youssouph Badji, had Philippe Clement voldoende opties, maar geen van hen kon de coach echt bekoren. Flink wat namen werden vervolgens in verband gebracht met Blauw-Zwart. Bas Dost was de belangrijkste kandidaat. De Nederlander stond zelf welwillend tegenover een overstap naar België, maar Eintracht Frankfurt wilde hem niet zomaar laten gaan. Uiteindelijk kwam hij pas afgelopen winter.

De spitspositie zal voorlopig niet meer ter discussie komen te staan. Althans, dat was de verwachting. Ondanks de aanwezigheid van Daniel Pérez, Youssouph Badji en dus Dost, wordt Club Brugge toch weer in verband gebracht met de komst van een nummer 9. Randal Kolo Muani is de naam. Hij is momenteel actief bij FC Nantes, dat uitkomt in de Franse Ligue 1. Voor ons is Kolo Muani een relatief onbekende naam, maar in Frankrijk staat hij te boek als groot talent. In het afgelopen seizoen werd hij nog verhuurd aan US Boulogne. Die ervaring had hij blijkbaar nodig om definitief de aansluiting bij de A-kern van Nantes te kunnen vinden. Dat is hem goed gelukt. Kolo Muani kwam dit seizoen al 32 keer in actie. Daarin scoorde hij vijf keer en gaf hij zes assists. Onlangs velde hij nog het grote Paris Saint-Germain met een goal en assist.

https://www.youtube.com/watch?v=fVGBiEP0v7I

Mandzukic

Of de interesse van Club Brugge serieus is, is nog maar de vraag. Naar verluidt is de koploper van België niet de enige geïnteresseerde partij. Kolo Muani zijn contract loopt tot medio 2022. Het heeft er nog niet de schijn van dat hij dat gaat verlengen. Een heel hoog bedrag zal Nantes dus niet kunnen vragen. Kolo Muani, 22 jaar, is overigens niet de enige spits die deze week aan Blauw-Zwart wordt gelinkt. Ook de naam van Mario Mandzukic komt weer voorbij. De Kroaat gold een tijdje geleden als alternatief voor Dost. De Nederlander genoot uiteindelijk ook de voorkeur. Een overstap van Mandzukic naar Club zou, alhoewel hij transfervrij is, vreemd zijn en lijkt dus niet meer dan een gerucht.

Een nieuwe/extra flankspeler lijkt de hoogste prioriteit te genieten. Het is namelijk nog maar de vraag of Noa Lang volgend seizoen ook actief is op Jan Breydel. Club Brugge neemt hem binnenkort weliswaar definitief over van Ajax, maar het ligt in de lijn der verwachting dat clubs uit de grote competities een hengel naar hem uit zullen slaan. Blauw-Zwart staat in ieder geval sterk in eventuele onderhandelingen. Lang tekent na afloop van dit seizoen namelijk een contract tot medio 2024. De nummer 10 is momenteel een van de vijf Nederlanders bij Club. Met ingang van volgend seizoen zouden dat er zomaar nog 'slechts' twee kunnen zijn. Niet alleen de toekomst van Lang is onzeker. Ook die van Stefano Denswil en Tahith Chong.

Balikwisha

Laatstgenoemde heeft er geen geheim van gemaakt dat hij een langer verblijf op Jan Breydel wel ziet zitten. Het is echter de vraag of Club Brugge er ook zo over denkt. Chong kende een goede start, maar viel vervolgens ver terug. Ook afgelopen zaterdag tijdens het bezoek aan KV Kortrijk was hij de gebeten hond. Er heerst dus nog veel onduidelijkheid over de invulling van de flankposities. Het is daarom niet gek dat Blauw-Zwart in verband wordt gebracht met Michel-Ange Balikwisha van Standard. De aanvaller is een van de smaakmakers in Luik. Hij scoorde in de lopende competitie al zeven keer. Echt te popelen om te vertrekken, staat Balikwisha nog niet. Hij waardeert wat hij heeft in Luik. Daarnaast schijnt Club niet de enige geïnteresseerde partij te zijn...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda