Trotse Verhaeghe: ''We schrijven geschiedenis''

Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge
Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge Foto: © Gregory Van Gansen/Photo News

Philippe Clement flikt het gewoon. Hij veroverde donderdagavond zijn tweede opeenvolgende landstitel als hoofdtrainer van Club Brugge. In 2019 kroonde zich hij zich ook al als trainer van KRC Genk tot landskampioen. Woensdagmiddag zei Clement echter dat het niet zijn verhaal, maar dat van iedereen is. Daar is natuurlijk geen woord aan gelogen. Het succes van Blauw-Zwart komt ook op het conto van de spelers en de directie. ''Het is momenteel leuk om fans van ons te zijn'', aldus Bart Verhaeghe.

Verhaeghe vierde begin dit kalenderjaar zijn tienjarig-jubileum als voorzitter van Club Brugge. Sinds zijn komst heeft hij zijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken. Verhaeghe wil dat Club Brugge niet alleen binnen, maar ook buiten de landsgrenzen successen viert. Dit seizoen leek Clement de selectie te hebben om die ambitie te verwezenlijken, maar het coronavirus gooide al in de eerste ronde van de knock-outfase van de Europa League roet in het eten.

Nationaal succes kwam er wel, alhoewel Club Brugge graag ook de Beker van België had gewonnen. Zover kwam het niet. De landstitel is wél een feit. Hoewel Blauw-Zwart de reguliere competitie afsloot met een voorsprong van zestien punten op de nummer twee, begon het de nacompetitie met een voorsprong van acht punten. De halvering van de punten vindt Verhaeghe helemaal niks. ''Wij zijn de enigen die onze punten gehalveerd zien. Het is niet normaal dat we zestien punten voor staan en toch nog moeten wachten tot de voorlaatste speeldag om kampioen te spelen. Mijn sporthart bloedt als ik daarover nadenk'', vertelde hij na afloop.

Coronavirus

''Je krijgt dit ook niet uitgelegd in het buitenland. Het is niet fair en correct. Een kampioenschap gaat over een volledig seizoen, niet met een nacompetitie zoals het EK voetbal'', voegde Verhaeghe daaraan toe. In de Champions' play-offs leek het toch nog tot en met de laatste speeldag spannend te worden. Donderdagavond gooide Club Brugge de titelstrijd echter definitief in het slot. Clement had het na afloop over een bijzonder seizoen. Daar sluit Verhaeghe zich bij aan. Zeker als hij terugdenkt aan de periode waarin zijn club serieus werd genekt door het coronavirus.

''We waren op korte tijd twee competities kwijt. We hebben tevens de impact van het coronavirus gezien bij verschillende spelers. Ook sportmensen worden dus aangetast door dat virus. Het duurde tot nu voor sommigen weer topfit geraakten.'' Net op tijd, zou je zeggen. Met een punt op Anderlecht kon Club Brugge voorkomen dat de beslissing op de laatste speeldag aankwam. ''We schrijven geschiedenis. Het is leuk om fan te zijn van ons momenteel. Sinds ik er ben, zitten we aan vier titels, eindigden we nooit uit de top twee en spelen we voor het vijfde jaar op rij de Champions League'', aldus een trotse Verhaeghe.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
za
20/01
Club Brugge
20:45
Westerlo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Anderlecht 16 15 34
3 Gent 16 8 29
4 Antwerp 16 18 27
5 Club Brugge 16 14 26
6 Genk 16 13 25
7 Cercle Brugge 16 3 25
8 Sint-Truiden 16 -4 22
Bekijk de hele stand