Tsjechië en Krmencik houden Kroatië op gelijkspel

PHOTONEWS 10887903 010
PHOTONEWS 10887903 010 Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Niet Simon Mignolet, Hans Vanaken of Eduard Sobol, maar Michael Krmencik heeft vooralsnog de meeste EK-minuten achter zijn naam staan. Krmencik, die in het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor PAOK, deed ruim een kwartier mee tijdens het tweede groepsduel van Tsjechië tegen Kroatië. Als invaller kon de spits echter weinig tot geen potten breken. Bij de Kroaten kwam Ivan Perišić in actie. De oud-speler van Club Brugge was weliswaar trefzeker, maar kon dus niet voorkomen dat zijn land opnieuw puntenverlies leed.

De Tsjechen gingen met een 0-2 overwinning op Schotland goed van start. Krmencik begon op de bank, maar mocht toch nog een kleine tien minuten opdraven. Hij kreeg zelfs nog een kans op de derde Tsjechische treffer. Die was echter niet aan hem besteed. Vrijdagavond begon hij tijdens het tweede groepsduel met Kroatië dus wederom op de bank. Vanaf de zijkant zag hij zijn team- en landgenoten een goede indruk maken in de eerste helft. Na een kleine veertig minuten kwamen ze zelfs op een verdiende 0-1 voorsprong. Patrick Schick maakte vanaf de strafschopstip alweer zijn derde doelpunt van dit EK.

Kroatië, met oud-Club-speler Perišić in de gelederen, moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen. De start mocht er in ieder geval zijn. Perišić schoot de Kroaten al na twee minuten spelen in de tweede helft kiezelhard naast Tsjechië. Het had het startsein moeten vormen voor een Kroatische storm, maar die kwam er niet. De Tsjechen bleven eigenlijk vrij eenvoudig overeind. In de slotfase drong Kroatië nog wel een beetje aan, maar de winnende treffer hing eigenlijk geen moment in de lucht. Tsjechië, met de inmiddels ingevallen Krmencik, had vrede met een gelijkspel en speelde het duel rustig uit. Met het gelijkspel doen de Tsjechen goede zaken in groep D. Kroatië en Perišić moeten daarentegen vrezen voor uitschakeling.