Uitblijven transfer kan nadelig uitpakken voor Pérez

PHOTONEWS 10926025 180
PHOTONEWS 10926025 180 Foto: © Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Op de slotdag van de winterse mercato trokken meerdere spelers de deur op Jan Breydel achter zich dicht. Maar Daniel Pérez bleef waar hij was. Hoewel de Venezolaan onlangs nog zijn krabbel zette onder een nieuw contract, hing een winterse transfer in de lucht. Het uitblijven daarvan kan Pérez duur komen te staan.

Daniel Pérez blies op 17 januari twintig kaarsjes uit. Maar Club Brugge plaatste een verjaardagsfoto waarop het getal 26 te zien was op de taart. Een foutje, toch? Dezelfde dag nog bleek dat het helemaal geen foutje was. Blauw-Zwart pakte uit met een nieuw contract voor Pérez. De Venezolaan was al in het bezit van een verbintenis tot medio 2025, maar zette op zijn verjaardag zijn krabbel tot de zomer van 2026.

Een mooier cadeau had Club Pérez niet kunnen geven. Uit dat nieuwe contract sprak namelijk niet alleen waardering, maar ook vertrouwen. Enerzijds een mooi gebaar van Blauw-Zwart, maar anderzijds ook opvallend (en vreemd?). Pérez kwam in de eerste seizoenshelft immers niet in Philippe Clement zijn plannen voor. Clement, die Club begin januari verruilde voor AS Monaco, deed slechts 36 minuten een beroep op de Venezolaan.

En dat terwijl Pérez een ijzersterke voorbereiding achter de rug had. Maar Clement gaf in de spits de voorkeur aan Charles de Ketelaere, terwijl Bas Dost als stand-in fungeerde. Sinds de aanstelling van Alfred Schreuder als hoofdtrainer is Pérez echter terug in beeld. Althans, dat was in de voorbije weken het geval. Maar Deadline Day zorgde voor een nieuwe wending.

De spits viel uitgerekend een dag voor deadline day nog in op Kortrijk, zijn eerste opwachting in de hoofdmacht sinds 22 augustus.

Adamyan

Club ging op de laatste dag van de transferperiode op jacht naar een spits, die de concurrentie met Dost moet aangaan. Maar met Pérez had Schreuder toch al een vervanger voor Dost tot zijn beschikking? De Venezolaan viel uitgerekend een dag voor Deadline Day nog in op KV Kortrijk, zijn eerste opwachting in de hoofdmacht sinds 22 augustus.

Maar Pérez viel niet gelukkig in. Waar hij als aanspeelpunt de opdracht kreeg om de bal in de ploeg te houden, leed hij eigenlijk alleen maar balverlies. Schreuder kwam op bezoek bij Kortrijk waarschijnlijk ook tot de conclusie dat Pérez niet de perfecte wisselspeler is. Sargis Adamyan, de spits die maandag de overstap maakte naar Blauw-Zwart, is dat wel.

''Hij heeft snelheid, kan tussen de linies lopen en is heel doelgericht'', was Schreuder van de week nog lovend over de spits met wie hij al werkte bij Hoffenheim. Adamyan ontbrak woensdag op KAA Gent omdat zijn papieren nog niet in orde waren. Indien hij wel speelgerechtigd is, zal hij normaliter deel uitmaken van de kern. En dat zal mogelijk ten koste gaan van Pérez.

Sargis Adamyan is de nieuwe spits van Club Brugge
Door de komst van Sargis Adamyan daalt Daniel Pérez weer een plek in de pikorde. (Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photo News)

Club NXT

De Venezolaan werd in de afgelopen week van het kastje naar de muur gestuurd. Van invalbeurten op KV Kortrijk en KAA Gent tot basisplaatsen bij Club NXT. Pérez was zowel maandag als donderdag trefzeker voor de beloften. Het is duidelijk dat hij het niveau van de Pro League U21 is ontgroeid. Maar omdat er in de hoofdmacht mogelijk geen plek voor hem zal zijn, zal hij zijn minuten bij Club NXT blijven maken.

Of dat nou stimulerend is voor zijn ontwikkeling? Pérez moet weliswaar minuten blijven maken. Maar in de Pro League U21 lijkt hij zich niet per se veel verder te kunnen ontwikkelen. Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus kozen afgelopen zomer niet voor niets voor een uitleenbeurt. Dat had Pérez eigenlijk ook moeten doen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand