Uitverkoop op Jan Breydel is nog lang niet voorbij

Terwijl Club Brugge nog altijd wacht op de eerste zomeraanwinst, slaagt het er wel in om een aantal overbodige spelers - al dan niet tijdelijk - van de hand te doen. Zo vertrokken Siemen Voet en Emmanuel Dennis al naar respectievelijk PEC Zwolle en Watford, terwijl Loïs Openda opnieuw wordt verhuurd aan Vitesse. Thibault Vlietinck is de volgende speler die een transfer gaat maken. Hij zal niet de laatste zijn die de deur op Jan Breydel achter zich dicht trekt.

Zowel Voet als Dennis had geen perspectief meer op Jan Breydel. Voet kwam in het voorbije seizoen op huurbasis uit voor KV Mechelen, maar kwam daar eigenlijk geen moment serieus in de plannen voor. Dennis op zijn beurt verkaste in januari tijdelijk naar FC Köln. Ook zijn uitleenbeurt werd geen succes.

Terwijl Voet Club Brugge dus verruilde voor PEC Zwolle, vertrok Dennis voor vier miljoen euro naar het Engelse Watford FC. In navolging van Voet en Dennis trok ook Openda de deur op Jan Breydel (tijdelijk) achter zich dicht. De rappe aanvaller wordt voor nog een seizoen gehuurd door Vitesse.

Ook Vlietinck zal wederom op huurbasis vertrekken bij Blauw-Zwart. Vlietinck verdedigde in het voorbije seizoen de kleuren van OH Leuven en zal dat het komende jaar ook doen. Volgens Het Laatste Nieuws zijn Club en OHL akkoord over een nieuwe uitleenperiode.

OHL wilde hem in eerste instantie graag definitief overnemen van de landskampioen, maar de vraagprijs was de nummer elf van het afgelopen seizoen in België iets te gortig. Vlietinck zal, voordat hij vertrekt, nog wel zijn handtekening zetten onder een nieuw contract tot 2023.

Simon Deli juicht na een goal voor Club Brugge
Ook Simon Deli mag en zal deze zomer nog vertrekken bij Club Brugge. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Wie is de volgende?

Met het tijdelijke vertrek van Vlietinck is de uitverkoop op Jan Breydel nog lang niet ten einde. Michael Krmencik, Kaveh Rezaei en Simon Deli staan immers ook nog op de nominatie om te vertrekken. Eerstgenoemde schijnt zich te kunnen verheugen op interesse uit zijn thuisland. Zowel Sparta Praag als Slavia Praag ziet zijn komst wel zitten.

Eerstgenoemde heeft zich naar verluidt al gemeld op Jan Breydel. Club Brugge was vooralsnog niet geïnteresseerd in wat de Tsjechische landskampioen had te bieden. Over de nieuwe bestemmingen van Rezaei en Deli is nog niet zo gek veel bekend. De Ivoriaan ziet een definitieve terugkeer naar Slavia Praag in ieder geval niet zitten.

Lees meer: