Ups en downs: Pérez krijgt nieuwe tik te verwerken

Bas Dost, Sargis Adamyan én zelfs Antonio Nusa noemde Alfred Schreuder als mogelijke vervangers van Charles de Ketelaere, mocht hij de kraker tegen Antwerp FC niet halen. Opvallend: de naam van Daniel Pérez viel niet. En dat is toch een nieuwe tik voor de Venezolaan.

Deze week past perfect in het huidige seizoen van Pérez. Dat begon nog zo hoopgevend voor de Venezolaan. Hoewel hij wegens interlandverplichtingen pas later aansloot bij de groep, was hij tijdens de voorbereiding de grote revelatie bij Club Brugge. Met drie doelpunten in twee wedstrijden timmerde hij stevig aan de weg.

Pérez kwam in drie van de eerste vijf competitiewedstrijden nog in actie. Maar na zijn invalbeurt tegen Beerschot deed Philippe Clement geen beroep meer op de spits. Pérez moest het doen met wedstrijden bij Club NXT, waar hij zich van zijn beste kant liet zien. Zo scoorde hij onder meer een hattrick tegen Zulte-Waregem U21. Maar zijn doelpunten in de Pro League U21 bleken niet genoeg om Clement te overtuigen.

Met De Ketelaere en Dost was de spitspositie al goed bezet. Een al dan niet tijdelijk vertrek in de winter behoorde serieus tot de mogelijkheden. Maar op 17 januari, uitgerekend zijn verjaardag, zette Pérez prompt zijn krabbel onder een nieuw contract. De Venezolaan lag al vast tot medio 2025, maar blijft nu nog een jaar langer verbonden aan Blauw-Zwart.

Nóg een concurrent

De vraag is echter welk perspectief Pérez heeft in West-Vlaanderen. Na de komst van Adamyan in de winterstop is dat er in ieder geval niet beter op geworden. En nu lijkt Pérez met Nusa nóg een concurrent erbij te hebben gekregen. Schreuder werd vrijdag tijdens zijn persconferentie gevraagd naar de vervanging van De Ketelaere, mocht hij niet op tijd fit geraken voor de kraker tegen Antwerp FC.

'Er zijn meerdere opties om Charles te vervangen. Nusa is bijvoorbeeld heel goed bezig en zich aan het ontwikkelen bij NXT, maar ook Dost of Adamyan zijn een optie', antwoordde Schreuder. Geen Pérez dus. Opvallend. Niet in de laatste plaats omdat de Venezolaan van de week nog een sterke prestatie leverde bij Club NXT. Met een doelpunt had hij een belangrijk aandeel in de 2-0 overwinning op Anderlecht U21.

Maar zijn optreden in de beloftenkraker lijkt, ondanks de mogelijke absentie van De Ketelaere, dus niet beloond te worden. Toch een teleurstelling voor Pérez, die er dit seizoen al aardig wat heeft moeten slikken. De spits kan niet anders dan op trainingen en bij Club NXT zijn uiterste best te blijven doen. Aanstaande maandag wacht mogelijk een nieuwe mogelijkheid om zich in de kijker te spelen. Dan gaat Club NXT op bezoek bij Anderlecht U21.

Lees meer: