Van de Looi prijst Lang: 'Dat is ook wel anders geweest'

Noa Lang viert zijn treffer tegen Kortrijk namens Club Brugge
Noa Lang viert zijn treffer tegen Kortrijk namens Club Brugge Foto: © Philippe Crochet/Photo News

Noa Lang is bezig aan een geweldig seizoen. Dat hadden waarschijnlijk weinig mensen durven te voorspellen toe hij op de valreep van de zomerse transfermarkt de overstap maakte naar Club Brugge. Vandaag de dag is hij echter misschien wel de beste speler op de Belgische velden. Dat wilde Lang graag bewijzen met Jong Oranje op het EK Onder-21. Zover mag het echter helaas niet komen. Desondanks is bondscoach Erwin van de Looi zeer lovend over de nummer 10 van Blauw-Zwart.

Hoewel Lang niet tot nauwelijks de tijd kreeg om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, kon Philippe Clement al snel niet meer om hem heen. Niet voor niets verkozen de supporters van Club Brugge de creatieveling in november, december én januari tot Speler van de Maand. Zijn prestaties bleven natuurlijk niet onopgemerkt. Ook in Nederland was zijn ontwikkeling onderwerp van gesprek. Hij werd zelfs een serieuze optie genoemd voor het 'grote' Oranje. Zover kwam het deze maand echter nog niet. Hij kreeg daarentegen wel de kans om met Jong Oranje uit te komen op het EK Onder-21.

Jong Oranje was volgens kenners een van de belangrijkste kandidaten voor de eindzege. Met Lang als een van de blikvangers. Het toernooi zit er voor hem echter voorlopig alweer op. De aanvaller van Club Brugge viel zaterdagavond tegen Duitsland na 22 minuten uit met een knieblessure. Zondagmiddag stapte hij op het vliegtuig naar Brugge. ''Vanmorgen is hij met de dokter op pad gegaan voor een scan, daarna hebben we met z’n drieën gesproken. Hoe het met hem ging en wat praktische zaken. Daarna heeft hij mee geluncht en hebben we afscheid van elkaar genomen'', klinkt het namens bondscoach Van de Looi bij Voetbal International.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1376202948800299020?s=20

Gemotiveerd

Het afscheid viel iedereen zwaar. Toen Lang zich zaterdagavond realiseerde dat hij echt nier verder kon, kwamen de tranen. ''Wat die tranen zeggen? Dat hij heel erg gemotiveerd was om hier te zijn en om hier te laten zien dat hij een goede voetballer was'', aldus Van de Looi. De coach had veel vertrouwen in zijn aanvaller. ''Het had ons toernooi, maar zeker ook zíjn toernooi moeten worden, dat had hij wel in zijn hoofd.'' Wellicht dat dat er nog wel van komt. Jong Oranje heeft kwalificatie voor de volgende ronde echter niet meer in eigen hand. Dinsdagavond moet Nederland sowieso winnen van Hongarije, het liefst met ruime cijfers, om uitzicht te houden op de kwartfinales.

Lang zal de knop om moeten zetten. Hij zal er in ieder geval alles aan doen om de lijn van de afgelopen maanden door te trekken tot en met de zomer. ''Noa heeft echt een goede ontwikkeling doorgemaakt. Hij is een jongen die zich ook ontwikkelt door soms met z'n kop tegen de muur aan te lopen. Je kan Noa van tevoren waarschuwen: Je moet niet tegen de muur aanlopen, maar bij hem werkt dat niet'', aldus Van de Looi. ''Natuurlijk wil hij bepalend zijn en heeft hij daar ook de kwaliteiten voor. Wij proberen hem ook veel aan de bal te krijgen, maar hij begrijpt ook wel dat hij zijn omgeving daar voor nodig heeft. En dat hij ook bepaalde dingen moet doen als we de bal niet hebben. Dat is ook wel anders geweest.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda