Van den Broeck: "Voor Yaremchuk hopen dat dit seizoen er snel opzit”

Roman Yaremchuk in gevecht met Toni Leistner
Roman Yaremchuk in gevecht met Toni Leistner Foto: © Orange Pictures

"Hoewel Club Brugge verloor in Kortrijk, wil de ploeg toch vol positiviteit de laatste "vier finales" spelen. Maar als je kijkt naar de gemiste kans van Roman Yaremchuk, is het moeilijk om positief te blijven. Komt het nog goed met de Oekraïense recordaankoop, waarvan we het bedrag niet nogmaals zullen noemen", zo schrijft clubwatcher David van den Broeck voor Het Nieuwsblad.

Dit was de zevende nederlaag van het seizoen voor Club Brugge, dat na dertig speeldagen slechts 49 punten heeft verzameld. Dat komt neer op 54 procent, bijna onvoldoende dus. Toch probeerde Club Brugge het bezoek aan het Guldensporenstadion op een positieve noot af te sluiten. "De basis van hoe we wedstrijden moeten winnen is gelegd", zei Rik De Mil, die wees op een gebrek aan efficiëntie, maar voor de rest tevreden was.

"De zoveelste gemiste kans van Yaremchuk - die na rust inviel - was bijna belachelijk. Zoals radiocollega Tom Boudeweel, een rij achter ons, zei: "En wat doet Yaremchuk? Hij trapt de bal als een verdediger weg van het doel." Hij stond nochtans al enkele seconden te wachten, tot Lang uiteindelijk de perfecte pass kon geven. We moeten het nog eens nakijken, maar de deviatie van de Oekraïense spits belandde vervolgens ergens bij de cornervlag."

Volgens De Mil toont Yaremchuk op training de nodige drive en vindt hij daar wel de weg naar het doel. Anders zou de trainer hem niet meer opstellen, zo liet hij weten. Terwijl hij ook verwees naar Sowah. De Ghanees liet het de afgelopen week wat hangen en zat daarom niet meer in de selectie. "Maar de invalbeurt van Yaremchuk was echt dramatisch, want hij bracht ook in het samenspel niets bij", aldus de clubwatcher die uithaalt naar de spits van € 16 miljoen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand