Van den Keybus en De Cuyper kunnen promotie al ruiken

Hoewel KVC Westerlo woensdagavond voor de tweede keer op rij onderuit ging, komt promotie naar de Jupiler Pro League nu écht dichtbij voor de koploper van 1B. Club Brugge-huurlingen Thomas Van den Keybus en Maxim De Cuyper kunnen aanstaande zondag al kampioen spelen.

Er staat dit seizoen geen maat op KVC Westerlo. En dat is eigenlijk nog zachtjes uitgedrukt. De Kemphanen gaan namelijk al vanaf de vierde speeldag aan kop in 1B. In de tweede seizoenshelft gaat het echter allemaal wat winder voorspoedig dan verwacht en gehoopt. KVC Westerlo ging na de winterstop al vier keer onderuit, waaronder in de laatste twee wedstrijden. Afgelopen vrijdag verloor het op bezoek bij Virton (1-0) en woensdagavond ging het met dezelfde cijfers mis tegen Lierse Kempenzonen.

Ook De Cuyper kon niet voorkomen dat KVC Westerlo op bezoek bij Lierse Kempenzonen haar tweede nederlaag in een paar dagen tijd incasseerde. De Cuyper, die afgelopen zomer met succes op huurbasis de overstap maakte van Club Brugge naar de Kemphanen, ontbrak tegen Virton nog vanwege een schorsing. Op Lierse Kempenzonen keerde hij terug in de basis. Maar ook met de verdediger terug van de partij werd er dus verloren. Een doelpunt van Thibaut Van Acker vlak voor rust bleek voor de thuisploeg voldoende voor een knappe overwinning.

https://twitter.com/KVCWesterlo/status/1504180791772950537?s=20&t=W0hqyReA3v7Hfu99bkUeuw

Persyn

De Cuyper was niet de enige Club Brugge-huurling die aan de aftrap verscheen. Ook Van den Keybus had een basisplaats bij KVC Westerlo. Het was zijn twintigste basisplaats in de competitie, terwijl ook De Cuyper voor de twintigste keer aan de aftrap verscheen. We kunnen dus gerust stellen dat Van den Keybus én De Cuyper er goed aan hebben gedaan door voor KVC Westerlo te kiezen. Dat geldt niet voor Tibo Persyn. De vleugelverdediger, die van de zomer terugkeerde bij Club, vertrok in januari op huurbasis naar de koploper van 1B.

Persyn hoopte zich bij de Kemphanen in de kijker te kunnen spelen. Maar dat is hem (nog) niet gelukt. Hij kwam vooralsnog pas 65 minuten in actie voor KVC Westerlo. De afgelopen twee wedstrijden maakte Persyn het niet eens tot de wedstrijdselectie. Maar hij kan binnenkort wel een kampioenschap bijschrijven. Want het is niet de vraag óf Westerlo kampioen gaat spelen, maar wannéér. Het kan aanstaande zondag al feest zijn. Dan moet de ploeg van De Cuyper, Van den Keybus en Persyn zelf winnen van Lierse Kempenzonen, wat woensdag dus niet lukte, en hopen dat RWDM punten laat liggen tegen Virton.

Lees meer: