Van den Keybus en De Cuyper razen door richting 1A

Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus trokken afgelopen zomer op huurbasis naar KVC Westerlo. Die keuze pakt vooralsnog uitstekend uit. Zeker omdat de Kemphanen op koers liggen voor promotie naar 1A.

De Cuyper en Van den Keys staan te boek als grote talenten uit de jeugdopleiding van Club Brugge. Beiden debuteerden al in de hoofdmacht, maar tot een doorbraak kwam het nog niet. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen werd duidelijk dat er geen plek voor hen was, waardoor beiden besloten om tijdelijk elders minuten te gaan maken. In navolging van De Cuyper trok ook Van den Keybus naar KVC Westerlo. De Kemphanen eindigden in het afgelopen seizoen op de vierde plaats, maar na dit seizoen dolgraag de stap maken naar het hoogste niveau. Zoals het er nu naar uitziet, gaat dat ook gebeuren.

Met dertig punten uit dertien matchen is KVC Westerlo de trotse koploper van 1B. De voorsprong op nummer twee Waasland-Beveren bedraagt nu al liefst tien punten. Zaterdag won Westerlo, mét Van den Keybus, maar zónder De Cuyper, met 0-1 van Lommel. De Kemphanen moesten tot het gaatje gaan, want de winnende viel pas in blessuretijd. Van den Keybus speelde de hele wedstrijd, terwijl De Cuyper helemaal niet van de partij was. Het zal moeten blijken of de vleugelverdediger woensdagavond wel weer van de partij is. Dan speelt KVC Westerlo in de achtste finales van het bekertoernooi tegen OH Leuven. Thuis op 't Kuipje, waar vorige maand nog werd afgerekend met Antwerp FC. Toen was Van den Keybus nog trefzeker.

https://twitter.com/ProLeagueBE/status/1465066412838379522?s=20
Lees meer: