Van der Elst beschermt Deila: "In zekere zin is dat oneerlijk"

Ronny Deila juicht
Ronny Deila juicht Foto: © Pro Shots

Club Brugge staat hevig onder druk nadat het drie wedstrijden op rij geen winst wist te boeken. In dit geval worden de ogen gericht op trainer Ronny Deila, wat volgens voormalig Brugge-speler Franky van der Elst onterecht is.

"Het is nu eenmaal hoe het werkt in het profvoetbal, en al zeker bij een topclub als Club Brugge", deelt Van Der Elst bij Het Nieuwsblad. "Blijf je onder de verwachtingen, dan krijg je als coach de volle laag. In zekere zin is dat oneerlijk. Gaat het goed, dan krijgen de spelers de verdiensten – dan loopt de doelpuntenmaker of de puntenpakker in de kijker. Maar gaat het slecht, dan wijzen we naar de trainer."

Van der Elst ziet echter de potentie in die Deila heeft om prijzen te pakken bij Club Brugge. "Het is niet voldoende, laat daar geen onduidelijkheid over bestaan, maar Deila heeft bij Standard wel getoond dat hij iets kan. Ik herinner me de thuismatch tegen uitgerekend Club vorig seizoen: Deila deed Sclessin heropleven. Het daverde. En er stónd iemand voor de dug-out. Die uitstraling, die overtuiging, die heb ik nooit gezien bij Club. Alsof hij er niet klaar voor was, of zo", aldus de stelling van de voormalig verdedigende middenvelder.

Lees meer:
0 reacties