Van Stad Brussel mag de bekerfinale gewoon gespeeld worden'

Club Brugge sjaals
Club Brugge sjaals Foto: © Foto: ©Blue Army

Komende zaterdag nemen Club Brugge en Antwerp FC het tegen elkaar op in de bekerfinale. Philippe Clement liet bij Sporza weten te betreuren dat er geen supporters welkom zijn, maar moet nu hopen dat de finale überhaupt doorgaat. In Antwerpen mag men namelijk een maand niet aan teamsport doen. Als het aan Stad Brussel ligt, gaat de kraker echter 'gewoon' door.

Dat schrijft Sporza. Het nieuwsmedium deed navraag bij de woordvoerder van de Brusselse schepen van sport. ''Van ons mag de finale gespeeld worden. Er worden nog extra maatregelen genomen om de veiligheid van iedereen in het stadion te garanderen. Aan de supporters van de twee clubs vragen we wel om niet naar Brussel af te reizen'', klinkt het. Dat Brussel haar toestemming geeft voor het spelen van de finale, betekent echter nog niet dat alle seinen op groen staan. Het laatste woord is aan de politici. Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen, liet dinsdag weten dat de politiek in overleg is, maar 'er in principe geen uitzondering geldt voor het profvoetbal'.

De bekerfinale vindt in ieder geval plaats achter gesloten deuren. Dat was in een eerder stadium al bekend. Dinsdagmiddag had de Pro League nog meer vervelend nieuws voor de clubs en fans van de Belgische ploegen. De competitieorganisatie besliste dat ook bij de competitiestart in augustus geen publiek welkom is. ''De bestuurders van de Pro League namen gezamenlijk de beslissing om achter gesloten deuren de competitie te starten om zo uniformiteit in de wedstrijdorganisatie te verzekeren, duidelijkheid aan toeschouwers en de samenleving te bieden en vooral, de gezondheidstoestand van iedereen in en rond het voetbal te verzekeren.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand