Vanaken aangepakt: "Hans maakte een zondagswandeling, zonder drive"

Hans Vanaken
Hans Vanaken Foto: © Orange Pictures

Club Brugge was in de Champions League nog veel te sterk voor FC Porto. In de competitie ging de landskampioen echter hard onderuit. Standerd was met 3-0 te sterk voor het elftal van Carl Hoefkens.

Marc Degryse analyseerde de nederlaag van Club Brugge. "Vanaken was overigens de exponent van Clubs mindere dag", zo meldt Degryse in Het Laatste Nieuws. "Dinsdag in Porto nog de regisseur, zondag in Luik slenterend. Hans maakte een zondagswandeling, zonder drive. Hij verloor meer dan eens een simpele bal, en miste drie kopbalkansen - op een goeie dag had hij er daar zeker twee van gescoord."

Ook zag de analist dat Roman Yaremchuk nog geen vuist kon maken. "Voorts was de vervanger van Jutglà nog niet de speler van 16 miljoen euro", zo omschrijft Degryse het optreden van de spits. "Los van zijn baltoetsen, weegt Yaremchuk ook minder op een verdediging. Sowah en Skov Olsen gaven evenmin thuis. Soit. Club moet hier gewoon de juiste lessen uit trekken. Scherpte zien te vinden, want je wil niet te veel van dit soort katertjes oplopen na een Europese triomf."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand