Vanaken bezorgt Club Brugge nipte oefenzege op ploeg uit Frankrijk

Hans Vanaken viert een doelpunt
Hans Vanaken viert een doelpunt Foto: © Pro Shots

Club Brugge heeft donderdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Valenciennes FC. De Franse tweedeklasser werd met 1-0 verslagen door Blauw-Zwart, door een goal van Hans Vanaken.

Nicky Hayen stond donderdag voor de eerste keer langs de lijn bij Club Brugge. Hij koos voor een mix van talenten en ervaren spelers. Blauw-Zwart kreeg op The NEST in Roeselare meerdere kansen, maar het was pas vlak voor rust raak.

Vanaken zette zich achter de bal voor een vrije trap net buiten de zestien. De captain knalde het leer door de muur en via de paal binnen. 1-0. In de rust bleven Vanaken, Nielsen en Jutglà binnen. Liam De Smet, Bisiwu en Barbera kregen hun kans.

Valenciennes kreeg vlak na rust ook een vrije trap, maar die poging ging op de lat. Het gevaar van Club bleef dan weer van Skoras komen. Een afstandsschot werd door de intussen ingevallen Diabaté over doel getikt. Uiteindelijk bleef het dus bij 1-0.

Opstelling Club eerste helft: Jackers, Lenn De Smet, Boyata, Yameogo, De Cuyper, Balanta, Nielsen, Vanaken, Skoras, Jutglà en Talbi.

Opstelling Club tweede helft: Bursik, Lenn De Smet, Yameogo, Boyata (60’ Simba), De Cuyper (60’ Audoor), Liam De Smet, Balanta (60’ Yakeymenko), Talbi, Skoras, Barbera en Bisiwu.

Lees meer:
0 reacties