Vanaken blijft kalm: "Ik ervaar het allerminst als een examen"

Hans Vanaken in het duel tegen FK Bodø/Glimt
Hans Vanaken in het duel tegen FK Bodø/Glimt Foto: © Orange Pictures

Hans Vanaken is met Club Brugge door in de Conference League, maar tijd voor feest is er niet. Zondag speelt Blauw-Zwart een belangrijk duel tegen KAA Gent en zijn drie punten het enige wat telt.

Vanaken is trots op hun wedstrijden in Europa. Bij het clubkanaal geeft hij aan: "Vooraf was de opdracht duidelijk: de groepswinst was ons doel en daar zijn we zonder nederlaag in zes wedstrijden dan ook in geslaagd. We krijgen daarmee het voordeel dat we de volgende ronde mogen overslaan en pas in maart opnieuw Europees aan de bak moeten, het is dus nog eventjes verre toekomst."

De aanvoerder weet dat Club Brugge dit weekend alles op alles moet zetten om te winnen. "Het wordt alvast een hele belangrijke partij want bij winst kunnen we de kloof met Gent dichten en opnieuw wat meer aansluiting bovenin vinden."

Er zijn weinig zenuwen te bekennen bij Vanaken. "Ik ervaar het allerminst als een examen, maar wees er maar zeker van dat het aan motivatie bij zowel de spelers als supporters niet zal ontbreken. Het komt er nu op neer om goed te recupereren en ons fysiek klaar te stomen voor komende zondag."

Lees meer:
0 reacties