Vanaken: "Drie trainers op een jaar verslijten, zegt al genoeg"

Hans Vanaken
Hans Vanaken Foto: © Pro Shots

Donderavond staat het eerste duel tussen Club Brugge en Aarhus op het programma, in de voorronde van de Conference League. Club Brugge moet zich dit jaar revancheren na een teleurstellend seizoen.

"Dat het de moeilijkst mogelijke tegenstander was die we in deze fase van de Conference League konden treffen", weet Vanaken in gesprek met het Nieuwsblad over Aarhus. "Maar we zijn Club Brugge. We moeten die ploeg altijd aankunnen. Het is een ploeg die direct en met hoge pressie speelt. Als we daar onderuit kunnen voetballen, liggen er mogelijkheden."

"We houden geen rekening met de niet-kwalificatie", vervolgt Vanaken. "Het is een nieuw gegeven dat we er al in juli moeten staan, maar we zijn goed voorbereid. We hebben drie weken gehad om de ideeën van de coach op te pikken."

Toch voelt het voor Vanaken niet anders dan andere jaren. "De ambities en doelen van de club zijn nog steeds dezelfde. Het is vorig jaar niet gelopen zoals we wilden, op de Champions League na. Drie trainers op een jaar verslijten, zegt al genoeg. We hebben er dingen uit geleerd die we dit jaar moeten voorkomen."

Lees meer:
0 reacties