'Vanaken had duidelijk geen begrip voor reservebeurt''

Vanaken in de uitwedstrijd tegen KRC Genk
Vanaken in de uitwedstrijd tegen KRC Genk Foto: © Vincent Kalut/Photo News

Club Brugge boekte zondagavond een cruciale zege op Antwerp FC. Daardoor heeft de koploper de landstitel voor het grijpen. Notabene Hans Vanaken bezorgde zijn ploeg de overwinning op de Antwerpenaren. De middenvelder begon opnieuw op de bank, maar haalde als invaller alsnog zijn gram. Na afloop vertelde Philippe Clement dat Vanaken begrip had voor zijn reservebeurt. Peter Vandenbempt denkt daar echter anders over.

Hoewel Vanaken in april nog de winnende maakte op KV Kortrijk en trefzeker was tegen Moeskroen, verkeert hij al een tijdje in mindere vorm. Ook in de eerste wedstrijden van de Champions' play-offs slaagde hij er niet in zijn niveau te halen. Heel verrassend was het dan ook niet dat hij op Antwerp FC op de bank begon. Clement legde echter uit dat onder meer Vanaken zijn optreden tegen KRC Genk daar niet de reden voor was. Omdat de middenvelder al op twee gele kaarten stond, wilde Clement geen risico met hem nemen.

Vanaken kwam nog wel als invaller binnen de lijnen. In het kleine kwartier dat hij meedeed op de Bosuil maakte hij klaarblijkelijk indruk, want Clement vond dat hij goed was ingevallen. De verwachting was dan ook dat hij zondagavond terug zou keren in de basis. Niet dus. ''Hans Vanaken zat opnieuw op de bank en anders dan wat Philippe Clement ons wilde wijsmaken had hij daar duidelijk geen begrip voor'', schrijft Vandenbempt in zijn wekelijkse analyse bij Sporza.

Onbegrip

''En wij deze keer ook niet, moet ik eerlijk toegeven, in een wedstrijd die je moet winnen thuis, waar je moet proberen te voetballen. Dat heeft Club Brugge na de rust met Vanaken in het veld en ook wel dankzij het vertrouwen van de doelpunten die dan gemaakt werden, beter gedaan'', aldus Vandenbempt. Vanaken begon op de bank omdat Clement zijn ploeg wat compacter wilde laten spelen. Uiteindelijk moest de Rode Duivel alsnog aan bod komen om de overwinning over de streep te trekken.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand