Vanaken maakt indruk: ''Je zag meteen het verschil''

Club Brugge krijgt zondag bezoek van Beerschot, dat een dramatische start van het seizoen beleeft. Naar verwachting begint Hans Vanaken opnieuw aan de aftrap. De middenvelder maakte op Zulte-Waregem zijn rentree in de basis. Dat is Beerschot-coach Peter Maes niet onopgemerkt voorbijgegaan.

Hoewel Vanaken tijdens het recente EK amper vijf minuten in actie kwam voor de Rode Duivels, kreeg hij van Club Brugge alle tijd om zich op te laden voor het nieuwe seizoen. Heel gek was niet, want alleen Simon Mignolet, Clinton Mata en Ruud Vormer maakten in het afgelopen seizoen meer minuten dan Vanaken. Hij sloot na de eerste competitiewedstrijd tegen Eupen terug aan bij de groep. Op bezoek bij Union én in de stadsderby tegen Cercle moest hij het nog doen met invalbeurten, maar op Zulte-Waregem stond hij 'gewoon' weer aan de aftrap.

En dat betaalde zich uit. Vanaken was nadrukkelijk aanwezig en beloonde zijn terugkeer in de basis met zijn eerste treffer van het seizoen. ''Tegen Cercle Brugge was Hans invaller, tegen Zulte Waregem speelde hij negentig minuten. Je zag meteen het verschil'', citeert Het Laatste Nieuws Maes, de hoofdtrainer van Beerschot. Maes was de man die in Lokeren Vanaken de kans gaf op het hoogste niveau. ''Hans is gewoon iemand die de spelers rondom hem beter maakt. Soms wordt daar nogal makkelijk aan voorbij gegaan omdat er een bepaalde gewenning is. Maar je mag niet vergeten dat Hans elk jaar weer zijn statistieken haalt'', aldus Maes.

Vanaken kon afgelopen zomer Club Brugge verruilen voor West Ham United, maar hij koos voor een langer verblijf in België. Deze zomer is het rustig rond zijn persoon. Maes is ervan overtuigd dat hij de stap naar de Europese top makkelijk aan zou kunnen. ''Dat sommige mensen twijfelen of hij wel mee zou kunnen bij de Europese top begrijp ik niet. Zet Hans er maar eens tussen, hé. Volgens mij zal hij niet ontgoochelen.''

Lees meer: