Vanaken zag kantelpunt in topper: "Daardoor kregen wij weer energie"

Hans Vanaken viert zijn doelpunt
Hans Vanaken viert zijn doelpunt Foto: © Pro Shots

Hans Vanaken is blij met de overwinning die hij met Club Brugge boekte op Union. Club pakte de koppositie over van Union door met 0-2 te winnen in Sint-Gillis.

"We wisten dat het van details ging afhangen. Dat is zo gebleken", zo vertelde Hans Vanaken na afloop van de wedstrijd. "Ze kregen een penalty en misten die, waardoor wij weer energie kregen."

"Wij maakten dan een goal dankzij een perfecte voorzet van Skov Olsen, de voorzet was zelfs mooier dan de afwerking", vervolgt Vanaken. "Daardoor kregen we vertrouwen en kwamen we weer beter in de match. Daarna hebben we het goed uitgespeeld. We hebben ervaring met deze play-offs en weten dat we nooit mogen panikeren. Zelfs al hadden we vandaag verloren. Elke match kan voor een ander verhaal zorgen."

"Of we de titel al kunnen ruiken? Dat is het gevaarlijke van zo'n zege. We mogen blij zijn, maar zijn er nog lang niet. Woensdag is een nieuwe wedstrijd die even belangrijk is. Na woensdag kan het er weer anders uitzien, maar we zullen hard werken tegen dan", aldus de captain.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 18:30
Pro League
Club Brugge -
-
Anderlecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 34 51 77
2 Club Brugge 34 35 72
3 Anderlecht 34 36 64
4 Antwerp 34 17 63
5 Gent 34 26 62
Bekijk de hele stand