Vanaken ziet belangrijk verbeterpunt na zege op Eupen

PHOTONEWS 10958046 021
PHOTONEWS 10958046 021 Foto: © Gvg/Photo News

Een week na de 2-0 overwinning op Charleroi was Club Brugge ook te sterk voor Eupen: 1-3. Dat geeft de ploeg van Alfred Schreuder vertrouwen voor de komende wedstrijden. Hans Vanaken realiseert zich echter dat zijn ploeg het zichzelf onnodig lastig maakte.

Vanaken was zondagmiddag op Eupen een van de goudhaantjes bij Club Brugge. De middenvelder knikte na acht minuten de 0-1 binnen uit een hoekschop van Andreas Skov Olsen. Het was pas zijn eerste treffer na de winterstop. 'Het was fijn om zo vroeg op voorsprong te komen en uiteraard ben ik tevreden met mijn doelpunt', klinkt het namens de Rode Duivel op de clubsite.

Club Brugge kreeg vlak voor de aftrap in het Kehrwegstadion positief nieuws uit Antwerpen. Concurrent Antwerp FC had immers met 1-2 verloren van KV Mechelen, waardoor Club bij een zege de nieuwe nummer twee zou worden. De vroege voorsprong was ook daarom extra fijn. Club ging met het doelpunt van Vanaken op zak iets makkelijker voetballen dan in de voorgaande wedstrijden.

Maar Blauw-Zwart vergat niet voor het eerst dit seizoen in een vroeg stadium afstand te nemen van de tegenstander. 'In de eerste helft hadden we ook de controle en het balbezit, maar in de tweede helft kregen we het veel moeilijker', zag Vanaken. 'We maken dan toch die belangrijke 0-2, maar nadien moeten we de match beter kunnen uitspelen. Gelukkig hebben we de zege toch over de streep kunnen trekken.'

Tijd nodig

Een fijne overwinning. Zeker met de kraker tegen Antwerp FC op komst. Daarin zal het hopelijk weer een stuk beter gaan. 'We hebben nu twee wedstrijden na elkaar gewonnen en hopelijk kunnen we die flow aanhouden. Het gegeven blijft dat er een nieuwe trainer is met een nieuw systeem en andere looplijnen. Dit heeft tijd nodig. Als je het echter zo kan opbouwen en telkens de drie punten kunt pakken, dan is dat super', besloot Vanaken.