Vandenbempt: "Dan moet je grote angst hebben voor een pak rammel"

Peter Vandenbempt
Peter Vandenbempt Foto: © Orange Pictures

Club Brugge speelt woensdagavond de Champions League-wedstrijd tegen Benfica. Peter Vandenbempt weet dat het een zware wedstrijd kan worden voor Blauw-Zwart.

"Als we het Benfica van tegen Juventus en PSG te zien krijgen (de twee ploegen die het achter zich liet in zijn groep), dan hoef je er als Club Brugge niet eens aan te beginnen. Dan moet je grote angst hebben voor een geweldig pak rammel", zegt hij in een Champions League-special van De Tribune. Vandenbempt ziet ook dat de Portugese club een paar kleine barstjes heeft. "Onlangs werd het bijvoorbeeld uitgeschakeld in de beker door Braga, zij het na strafschoppen en nadat het na een halfuur met zijn tienen was gevallen."

Benfica verloor in de winter sterkhouder Enzo Fernandez, maar ook zonder hem draait de Portugese club goed. "Dat komt omdat het DNA van de ploeg altijd hetzelfde blijft: een ongelooflijke techniek, veel scorend vermogen en de mogelijkheid om een tempo te ontwikkelen waar geen enkele Belgische ploeg mee meekan. En waar ook veel internationale topploegen het al lastig mee hebben gehad. Het is gewoon een ongelooflijk compleet elftal."

Toch ziet Vandenbempt wel een kans voor Club Brugge. "Maar het enige waar Club zich écht kan aan vasthouden, is dat wanneer je er helemaal niets van verwacht het vaak toch nog gebeurt. Club kan bijvoorbeeld een goeie thuismatch spelen, zodat de terugmatch toch nog van belang is. Maar stel nu dat Club een kleine overwinning kan behalen in eigen stadion. Dan moet het nog altijd naar Benfica, waar het tegen een enorme muur komt te staan. Benfica thuis, dat is onwaarschijnlijk."

"Kortom: in voetbal kan alles, maar in principe is dit Club ruimschoots onvoldoende om Benfica iets in de weg te leggen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
Anderlecht
18:30
Club Brugge
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Cercle Brugge 7 3 12
5 Antwerp 6 9 11
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand