Vandenbempt: "Eigenlijk een heel groot compliment voor Blauw-Zwart"

Peter Vandenbempt
Peter Vandenbempt Foto: © Orange Pictures

Club Brugge is zondagmiddag voor de derde keer op rij kampioen geworden. Het is ook de vijfde titel in zeven jaar tijd voor Blauw-Zwart. Peter Vandenbempt vertelt in zijn Analyse op Sporza dat hij denkt dat Club Brugge een andere status heeft dan zeven jaar geleden.

Vandenbempt denkt dat de titeldromen van Union niet alleen voortkwamen uit de sympathie voor de underdog. "Het was ook wel een beetje tegen het machtige Club Brugge en dat is eigenlijk een heel groot compliment voor Blauw-Zwart."

"Zelfs wat dat betreft heeft Club Brugge de rol overgenomen van Anderlecht. Tot een jaar of 7 geleden was iedereen, behalve de supporters van paars-wit, tegen Anderlecht. Maar behalve misschien de fatale extremisten bij bepaalde clubs was eigenlijk niemand tegen Club Brugge", aldus Vandenbempt.

"Dat is een compliment en het bewijs van uitstekend werk op allerlei domeinen. Een eresaluut, zeg maar, aan het duo Verhaeghe-Mannaert. Club is, zoals de voorzitter gisteren zei, een instituut geworden op ijzersterke fundamenten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda