Vandenbempt haalt uit: "Jij bent niet dé ster van het Belgisch voetbal"

Noa Lang tegenover Toby Alderweireld
Noa Lang tegenover Toby Alderweireld Foto: © Pro Shots

Noa Lang heeft besloten dat het tijd is om de Belgische competitie achter zich te laten en is zelfs bereid om terug te keren naar de Eredivisie. Deze uitspraken van de Club Brugge-spelmaker worden echter niet positief ontvangen. Journalist Peter Vandenbempt van Het Nieuwsblad is van mening dat, afgezien van de fans van Club Brugge, het gemis van Noa Lang in België nogal zal meevallen.

Journalist Peter Vandenbempt vertelt: "Elk jaar rouwen we kortstondig om het vertrek van smaakmakers, maar telkens weer verschijnen er waardige vervangers en tegen het einde van de zomervakantie zijn we ze alweer vergeten." Hij voegt eraan toe: "Noa Lang moet vooral niet denken dat het met hem anders zal zijn."

"Het is belangrijk om te benadrukken dat je niet dé ster van België bent", benadrukt Vandenbempt "Dit seizoen heeft hij negen doelpunten en zeven assists behaald in de competitie (in 33 wedstrijden, red.). Twintig spelers hebben meer doelpunten gescoord dan Noa Lang en acht spelers hebben vaker een assist gegeven. In totaal waren veertien spelers belangrijker voor hun team dan de aanvaller van Club Brugge. Voor iemand die beweert 'het Belgisch voetbal te hebben opgeschud' is dat niet bijzonder indrukwekkend."

Dit betekent niet dat Vandenbempt de kwaliteiten van Lang niet erkent. "Als hij zich volledig focust, behoort hij tot de allerbesten." Maar volgens de journalist schort het daar nogal eens aan. "Scouts hebben ook gezien dat naast zijn niet opmerkelijke statistieken, er vaak problemen zijn met zijn houding op het veld. Lang moppert en gebaart te vaak tijdens de wedstrijd. Er is niets mis met enige provocatie en entertainment, maar als je een miljoen of twintig wilt verdienen, moet er wel rendement zijn", aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties