Vandenbempt kritisch op Deila: "Het is not done om erover te liegen"

Peter Vandenbempt
Peter Vandenbempt Foto: © Orange Pictures

Ronny Deila maakt de overstap van Standard naar Club Brugge. De Noor zei een week geleden nog dat er niets aan de hand was, en dat is bij heel wat Luikse supporters in het verkeerde keelgat geschoten.

Ook journalist Peter Vandenbempt laakt de uitspraken van de trainer, die alles liever na het lopende seizoen afgehandeld had. "Ik begrijp wel dat hij in een zeer moeilijke situatie verzeild zat, want het is hoogst vervelend dat het nieuws over de onderhandelingen werd uitgelekt", zegt Vandenbempt bij Sporza, die toch vindt dat het ontkennen van Deila 'zeer kwalijk is voor zijn reputatie'.

"Het is not done om erover te liegen", vervolgt de journalist. "Er zijn vele manieren om niet in te gaan op de geruchten. Hij zei: "Ik heb hier nog een contract en ben hier gelukkig." Op een paar dagen zal hij gelukkiger geworden zijn bij Club Brugge."

Vandenbempt vindt het raar dat Deila bij zijn komst bij Club Brugge grote sier maakte vanwege zijn 'open en transparante communicatie'. "Dat staat haaks op de manier waarop hij dit dossier heeft afgehandeld, al dan niet onder druk van de omstandigheden. Hij komt er toch met een geblutst imago uit, maar lang blijft dat niet hangen in de voetbalwereld", aldus Vandenbempt.

Lees meer:
0 reacties