Vandenbempt lovend: "Dat is het grote verschil onder Nicky Hayen"

Nicky Hayen (midden) en Bjorn Meijer (rechts)
Nicky Hayen (midden) en Bjorn Meijer (rechts) Foto: © Pro Shots

Club Brugge won zondagmiddag in eigen huis met 3-0 van Antwerp. De ploeg van coach Nicky Hayen staat op de derde plaats, met vijf punten achterstand op koploper Anderlecht. Analist Peter Vandenbempt is positief over de opmars van Blauw-Zwart.

"De titeldroom zullen ze nog niet uitspreken, maar uiteraard is die er wel", schrijft de sportjournalist op de website van Sporza. "De metamorfose die Club in pakweg 3 weken heeft doorgemaakt, is ongelofelijk. Na de nederlaag op STVV leek niets nog mogelijk voor Club, en nu misschien wel alles."

De analist vervolgt: "Er zit weer ziel, beleving overtuiging in de ploeg en in het spel. Intensiteit, vertrouwen... Dat is het grote verschil onder Nicky Hayen. En het is nu echt niet zo dat Club Brugge ineens de pannen van het dak speelt. Ook niet overdrijven, kampioenenvoetbal tegen Antwerp was het nu ook niet."

"Het was een redelijk vreselijke wedstrijd, maar Hans Vanaken merkte terecht op dat ze nu wel hun momenten pakken. Er worden ook geen fouten meer gemaakt. Club Brugge kan ineens weer verdedigen en een resultaat vasthouden. Het heeft zichzelf in een flow gevoetbald", aldus Vandenbempt.

Lees meer:
0 reacties