Vandenbempt: "Mannaert heeft zeldzame combinatie van knowhow"

Vincent Mannaert
Vincent Mannaert Foto: © Orange Pictures

Jarenlang vormden Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert een bejubeld duo bij het leiden van Club Brugge. In een decennium tijd werden vijf landstitels veroverd en werd met regelmaat werd de poulefase van de Champions League bereikt. Door alcoholproblemen bij Manneart staat zijn positie echter onder druk.

In gesprek met Sporza bekijkt analist Peter Vandenbempt de situatie van Club Brugge. "Dat Mannaert- en in het verlengde ook Verhaeghe- een veeleisende en competitieve omgeving hebben geïnstalleerd binnen Club, is al lang geen geheim meer. Zo oefenen ze ook graag invloed uit op het sportieve. Maar laat de tijdgeest deze managementstijl nog toe?"

Mede dankzij het uitblijven van succes in het afgelopen seizoen denkt Vandenbempt dat de stemming nu anders is. "Voor nieuwjaar werd het duo met Club Brugge nog bewierookt als modelclub, die met de succesvolle Champions League-campagne opnieuw naar het next level was geklommen. Maar kijk nu: als er niet gewonnen wordt, zwelt de kritiek aan. Amper een half jaar later moet alles weer in vraag gesteld worden."

Toch denkt Vandenbempt dat Mannaert een onmisbare schakel is voor club. "In het voetbal is zeker niet iedereen fan van de dominante - soms agressieve - manier waarop Mannaert het spel speelt. Toch is iedereen ervan overtuigd dat hij de strafste van alle bestuurders is. Dit door een zeldzame combinatie van grote voetbalkennis, knowhow van bedrijfsmanagement en een belangrijke juridische achtergrond."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
Anderlecht
18:30
Club Brugge
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Cercle Brugge 7 3 12
5 Antwerp 6 9 11
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand