Vandenbempt raadt Clement een nieuwe uitdaging aan

Philippe Clement, hoofdtrainer van Club Brugge
Philippe Clement, hoofdtrainer van Club Brugge Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Nog twee wedstrijden en dan zit het seizoen er alweer op voor Club Brugge. Na de overwinning op Antwerp FC volstaat voor Club Brugge een puntje tegen Anderlecht of KRC Genk om landskampioen te worden. De Blauw-Zwarten zijn er echter veel aan gelegen om het donderdagavond in Brussel al voor elkaar te krijgen. Het zou zomaar voorlopig de laatste keer kunnen zijn dat Philippe Clement langs de lijn staat bij de match der rivalen. Peter Vandenbempt raadt hem in ieder geval een nieuwe stap aan.

Dat we een interessante transferzomer tegemoet gaan, staat zeer en zeker vast. Niet alleen is het de vraag welke spelers komen of gaan. Ook staat er nog een serieus vraagteken achter de toekomst van Clement. Het contract van de oefenmeester loopt medio 2022 af. Vincent Mannaert gaf in een eerder stadium al aan dat hij graag door wil met Clement. De coach zelf wil echter pas na het binnenhalen van de landstitel nadenken over zijn toekomst.

Bij het panel van Extra Time was de toekomst van Clement onderwerp van gesprek. Volgens Vandenbempt doet de succescoach er niet verkeerd aan om een vertrek op Jan Breydel te overwegen. ''Wat kan hij nog meer doen?'', vroeg Vandenbempt zichzelf af. ''Hij heeft na de titel met Genk twee keer de titel gepakt met Club Brugge en een goede Champions League-campagne gespeeld. Hij zou nu naar een mooie club in Nederland of Duitsland moeten kunnen gaan'', voegde hij daaraan toe.

Een teken aan de wand

Maar er is natuurlijk een grote kans dat hij 'gewoon' blijft. Mocht dat het geval zijn, staat Clement voor een zware klus. ''Als hij blijft, zal hij stevig moeten doorselecteren in zijn kleedkamer'', klonk het namens Vandenbempt. De situatie van Hans Vanaken kwam ook nog ter sprake. De middenvelder verkeert al een tijdje in mindere vorm, alhoewel hij Club Brugge afgelopen zondag nog de winst bezorgde. In beide play-off ontmoetingen met Antwerp FC begon hij echter op de bank. Volgens Filip Joos is dat een teken aan de wand. ''Dat doe je niet als je 100 procent zeker bent dat je blijft. Dan zet je je vedette niet op de bank.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
Anderlecht
18:30
Club Brugge
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Cercle Brugge 7 3 12
5 Antwerp 6 9 11
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand