Vandenbempt verbaasd: "Maar dan is het mij toch een raadsel"

Peter Vandenbempt
Peter Vandenbempt Foto: © Orange Pictures

Peter Vandenbempt begrijpt weinig van het gelijke spel van Club Brugge tegen Cercle Brugge. Club had recht op de overwinning, maar speelde een dramatische eerste helft. Het duel eindigde in 1-1.

"Naar verluidt is alles plots veel duidelijker bij Club Brugge. Plots weet iedereen nu - onder de nieuwe coach Nicky Hayen - wat hij moet doen", opent Vandenbempt bij Sporza. "Maar dan is het mij toch een raadsel: hoe kun je dan zo slecht voetballen voor de rust en gedomineerd worden? Dat is toch wat vreemd. Club voetbalde na de rust wel helemaal anders. Zó veel beter, sneller, vlotter en gretiger."

Vandenbempt vond Club wel de betere partij, maar een overwinning leverde het niet op. "Dat verhaal hebben we inmiddels al te veel gehoord dit seizoen. Ook onder Ronny Deila beloonde Club zich niet altijd wanneer het recht had op een overwinning en het niveau dat Club na de rust haalde, heeft het dit seizoen ook wel al gehaald."

Nu wacht de ploeg Anderlecht. "Dus of het nu allemaal zo anders is bij Club - dat eindelijk vertrokken zou moeten zijn - blijft toch afwachten. Maar - net zoals voor Anderlecht - is er zondag geen betere wedstrijd om te tonen dat het klaar is om alles nog eens op zijn kop te zetten in de play-offs."

Lees meer:
0 reacties