Vandereycken kritisch: "Ronny Deila paste tactisch niets aan"

Ronny Deila
Ronny Deila Foto: © Orange Pictures

Club Brugge wist afgelopen weekeinde tegen Standard (2-1 verlies) voor de vierde keer op rij niet te winnen in de competitie. Dat ziet ook Rene Vandereycken, die meer had verwacht van de technische staf van Club.

"Ik had wel verwacht dat Ronny Deila verrassender uit de hoek zou komen om Standard nog te verschalken", zegt hij bij Het Belang van Limburg. "Ik zag hem vaak overleggen met zijn assistent Rik De Mil en hij bracht met Thiago, Nusa, Nielsen en Buchanan vier invallers. Alleen paste de coach tactisch niets aan."

"Het waren vervangingen positie voor positie en naar mijn mening had hij bijvoorbeeld met Jutglà en Thiago naast elkaar in de spits kunnen spelen om Standard meer in de problemen te brengen", vervolgt Vandereycken. "Nu was het rekenen op individuele kwaliteiten om het verschil te maken, maar alleen Nusa liet iets zien.”

“Al was de gelijkmaker van Skov Olsen ook een technisch hoogstandje. Die voorzet was wat te ver en anderen zouden met rechts trappen, maar Olsen legde de bal in één beweging goed met buitenkant links om met zijn linker af te werken. Knap, maar ik had meer tactische variatie van de coach verwacht", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties