Vandereycken: "Ploeg die me het meest bekoord heeft was Club"

René Vandereycken
René Vandereycken Foto: © Pro Shots

De topper tussen RSC Anderlecht en Club Brugge was niet het schouwspel waar velen op hoopten. Ook René Vandereycken, oud-bondscoach, kan maar moeilijk iets opvallends over de wedstrijd zeggen.

"Qua spektakel en doelgevaar viel het flink tegen", vertelde Vandereycken bij Het Nieuwsblad. "Het ging er intens aan toe en Anderlecht begon met goeie intenties. Na twintig minuten nam Club wel over. Als ik één ploeg moet zeggen die me het meest bekoord heeft, was het Club, maar het was nipt", aldus Vandereycken.

Brian Riemer krijgt complimenten voor zijn tactiek. "Hoe Anderlecht zijn rechterflank invulde - Hazard die naar binnen kwam, Sardella die vaak diep ging en Rits die diens positie dan overnam: dat zat goed in elkaar", klinkt het. Het was de eerste basisplaats voor Hazard bij Anderlecht.

Ook Club kende een interessante tactiek. "Bij Club zag je hoe Vetlesen in de opbouw dikwijls tussen de centrale verdedigers kwam te staan. Tot nu toe was dat iets voor Onyedika, maar misschien vond Ronny Deila het veiliger om dat over te laten aan Vetlesen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties