René Vandereycken (70) ziet Club Brugge: "Ze hebben nog werk"

René Vandereycken
René Vandereycken Foto: © Pro Shots

Club Brugge verloor dit weekend met 2-1 op bezoek bij KAA Gent. Oud-bondscoach René Vandereycken analyseert in Het Nieuwsblad de wedstrijd.

"De twee ploegen speelden allebei met drie achterin, maar de verdedigers van Club Brugge stonden tegen twee spitsen en die van AA Gent tegen één spits", begint Vandereycken zijn analyse. "Bij AA Gent schoven ze oordeelkundiger van achteruit in naar voren, waardoor ze beter de vrije man vonden. Ze zetten ook beter druk als ploeg, waardoor Club Brugge voortdurend goed opgevangen werd."

"Bij Club Brugge probeerden Vanaken en Thiago ook agressief te pressen, maar de rest was onvoldoende georganiseerd en volgde te laat", vervolgt de oud-trainer. "Het zou best kunnen dat het kwam doordat zij dat systeem minder gewoon zijn. Maar Deila ziet zijn team graag agressief drukken. Ik denk niet dat hij hier tevreden mee was."

"De betere invulling van Gent zorgde ervoor dat de flankspelers van Club vaak al op eigen helft in balbezit kwamen. Nusa moest vaak nog veertig tot vijftig meter overbruggen. Club had de voorbije weken veel gescoord, maar behalve Osasuna toch ook nog niet echt een topclub als tegenstander. Ze hebben nog werk", besluit Vandereycken

Lees meer:
0 reacties