Vandereycken ziet probleem: "Nu tast je zijn vertrouwen aan"

Ferran Jutgla in duel met Sofian Kiyine
Ferran Jutgla in duel met Sofian Kiyine Foto: © Pro Shots

Het vertrouwen van Scott Parker voor de spitspositie lijkt richting Roman Yaremchuk te gaan waardoor Ferran Jutgla hierdoor niet aan zijn gewenste speelminuten komt. René Vandereycken is het totaal niet eens met de keuze van hoofdtrainer en hoopt op verandering.

"Ik zou Jutgla weer opstellen," is Vandereycken van mening in gesprek met Het Nieuwsblad. "Nu probeer je het probleem van Yaremchuk op te lossen door hem te laten spelen, terwijl dat geen garantie op succes is. Dat blijkt al. En ondertussen creëer je misschien een nieuw probleem. Stel nu dat Jutgla gewoon fit is en dat toont op training: dan tast die keuze voor Yaremchuk de geloofwaardigheid van coach Scott Parker aan bij de rest van de spelers."

Vandereycken mist een duidelijke hiërarchie binnen het team. "Yaremchuk kan op termijn nog een goede aankoop blijken, maar wat hij nu brengt is onvoldoende om Jutgla op de bank te houden. Is het zijn eigen beslissing? Of is die beslissing van Parker ingegeven van bovenaf, omdat Yaremchuk eindelijk eens moet renderen? Dat zou ik Parker wel eens vragen. Tot nu toe is Jutgla rustig gebleven, maar bij andere clubs zoals Anderlecht of Antwerp is dat anders gelopen. Als dat ook bij Club Brugge gebeurt, door die keuze voor Yaremchuk, creëert Parker een bijkomend probleem."

Vandereycken ziet een betere speler op de bank zitten en baalt dat dit ten koste van Jutgla zijn zelfvertrouwen gaat. "Hoe meer Yaremchuk onder zijn niveau én onder het niveau van Jutgla blijft, des te verontrustender wordt die keuze. Je kan ook met Yaremchuk praten en hem telkens na een uur inbrengen, om hem zo op te bouwen. Nu tast je het vertrouwen van Jutgla aan én ondertussen blijft Yaremchuk een probleem, aldus de voormalig Club Brugge-speler.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand