Vanhaezebrouck: "Club Brugge is groot, KRC Genk is geen grote club"

Hein Vanhaezebrouck
Hein Vanhaezebrouck Foto: © Pro Shots

Op de laatste speeldag heeft KRC Genk nog steeds kans om de titel te winnen. Mocht het team er niet in slagen deze prijs te bemachtigen, dan is voorzitter Peter Croonen echter niet bereid om van een mislukt seizoen te spreken. Hein Vanhaezebrouck en Marc Degryse begrijpen echter weinig van deze uitspraak.

"Het is toch wel logisch dat je, gezien de prestaties van Genk dit seizoen, de titel ambieert", begint Degryse in Het Laatste Nieuws. "Kom op, zeg. En dan zijn ze beledigd dat ze niet als een absolute topclub worden gezien. Sorry, maar op deze manier blijf je gewoon een provincieclub", voegt hij eraan toe.

"Laat me duidelijk zijn, Genk is zeker een leuke provincieclub", vervolgt de analist. "Met aantrekkelijk voetbal en een geweldige trainer. Maar wanneer het er echt op aankomt, zegt Genk plotseling: 'Het hoeft niet.' En dan ben je geen grote club."

Ook KAA Gent-trainer Vanhaezebrouck is het eens met deze uitspraak. "Ze zijn inderdaad niet groot. Als je groot bent, ben je elk jaar groot", aldus de coach. "Club Brugge is groot. Winnen, winnen, winnen. Dan begin je te praten als een winnaar. Genk wint af en toe - dan ben je voorzichtiger. Antwerp zit momenteel in dezelfde categorie, maar de toon zal daar wel veranderen. Ook Antwerp zal een winnaar worden", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties