"Vanzelfsprekend dat Nusa niet klaar is om veel meer te spelen"

Club Brugge viert overwinning met Antonio Nusa op de voorgrond
Club Brugge viert overwinning met Antonio Nusa op de voorgrond Foto: © Pro Shots

Alle internationals vertrokken afgelopen dagen weer naar hun land, zo ook tiener Antonio Nusa. De Noor maakte eerder dit jaar nog grote indruk tijdens zijn debuut bij Noorwegen.

Met een goal en drie assists vestigde Nusa zijn naam als toptalent. Sindsdien is er echter minder reden tot hosanna bij de aanvaller. Een mindere vorm en blessure zorgde ervoor dat zijn ontwikkeling wat stokt. Toch houdt de Noorse bondscoach Stale Solbakken vertrouwen in hem.

Tegenover VG geeft de coach echter wel aan dat hij niet zal starten. "Hij heeft in de laatste drieënhalve week twee keer getraind en 25 minuten gespeeld voor Ronny Deila. Dan is het vanzelfsprekend dat hij fysiek niet klaar is om veel meer te spelen dan hij nu gedaan heeft."

De coach wil namelijk niet tegen het beleid van en club in gaan, indien een speler niet compleet fit is. "Wij werken graag samen met de clubs. Soms melken clubs hun spelers zelf uit, maar in dit geval gaat het om een 18-jarige voor wie ze heel goed gezorgd hebben. Dan is het misschien jammer dat je naar de club moet luisteren, maar wij dragen ook een grote verantwoordelijkheid."

Lees meer:
0 reacties