Veelbelovend: dit gaat Providence toevoegen aan Club

PHOTONEWS 10903826 049
PHOTONEWS 10903826 049 Foto: © Federico Proietti/Orange Pictures/Photo News

De verwachting is dat Club Brugge zich op de korte termijn nog gaat versterken met meerdere vleugels. Eén van de nieuwste attracties voor de flanken moet Ruben Providence (20) worden. De Fransman staat naar verluidt op het punt om AS Roma op huurbasis te verlaten voor Blauw-Zwart. Mét aankoopoptie. Dat laatst is niet voor niets.

De deal is weliswaar niet beklonken, maar het heeft er alle schijn van dat Providence deze week nog wordt gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Club. Daarmee heeft de kampioen van België eindelijk haar gewenste vleugelspeler binnen. Niet de grote naam waar de achterban op hoopt, maar die kan nog altijd komen. Duidelijk is dat Blauw-Zwart grootse plannen heeft met Providence, want het bedingt naar verluidt een optie tot koop in het huurcontract.

De Fransman krijgt mogelijk dit seizoen de tijd om zich aan te passen aan zijn nieuwe club, de speelstijl van Blauw-Zwart en zijn nieuwe ploegmaten. Als hij om zich heen zal kijken, zal hij zien dat er weinig concurrentie is. Sinds het vertrek van Krépin Diatta in januari is Club Brugge al op zoek naar een speler voor de vleugels. Noa Lang en Charles de Ketelaere vulden die posities vorig seizoen in, maar beiden komen beter tot hun recht als ze vanuit het centrum komen. Niet voor niets krijgt Lang al sinds zijn komst van Philippe Clement de vrijheid om te zwerven. Zelden staat hij met zijn hakken tegen de zijlijn.

Technisch en snel

Providence is wat dat betreft meer een 'typische' buitenspeler. Op beelden die op YouTube circuleren is te zien dat veel van zijn acties vanaf de zijkant beginnen. Hij zoekt vaak zijn directe tegenstander op, die al begint te zweten als de bal naar Providence wordt gespeeld. Hij is namelijk onvoorspelbaar in zijn acties. De Fransman kan zijn tegenstander buitenom passeren, maar heeft ook de techniek om hem aan de binnenkant te verrassen. Daarnaast is hij ook nog eens vliegensvlug. Zowel zonder als met bal is hij nauwelijks bij te houden. Medespelers kunnen hem dus in de voeten spelen, maar ook in de diepte wegsturen.

Dat laatste komt goed van pas in de Jupiler Pro League. Tegenstanders van Club kiezen vaak voor een defensieve aanpak. Diepte in het spel kan de ploeg van Clement minder voorspelbaar maken. Providence zijn rendement zal overigens wel omhoog moeten. In het afgelopen seizoen was hij namens de Onder-19 van AS Roma in vijftien duels betrokken bij zeven goals. Niet slecht, maar in de Jupiler Pro League zal hij minder kansen krijgen dan in de Primavera. Op basis van de beelden mogen we op de lange termijn zeker mooie dingen van Providence verwachten. Het is echter afwachten in hoeverre een zware enkelblessure invloed heeft gehad op zijn ontwikkeling.

https://www.youtube.com/watch?v=RaqiNqjMg7g
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand