Veelbesproken Vormer helpt Club aan zege op Kortrijk

PHOTONEWS 10948386 043
PHOTONEWS 10948386 043 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Ruud Vormer kreeg een maand geleden een flinke tik te verwerken, toen hij van Philippe Clement hoorde dat hij tegen Paris Saint-Germain niet aan de aftrap zou staan. Er volgde een moeilijke fase, maar na vrijdagavond kunnen we stellen dat de aanvoerder helemaal terug is. Vormer bezorgde Club Brugge met twee doelpunten hoogstpersoonlijk de overwinning op KV Kortrijk: 2-0. De Blauw-Zwarten kunnen dus met een goed gevoel toewerken naar de ontmoeting met Manchester City van dinsdag.

De ontmoeting met KV Kortrijk volgde drie dagen nadat Jack Hendry en Eduard Sobol nog in actie kwamen voor hun land. Heel verrassend was het dan ook niet dat beide verdedigers vrijdagavond op de bank begonnen. Zij werden vervangen door respectievelijk Brandon Mechele en Faitout Maouassa. De Fransman stond pas voor de tweede keer in de basis bij Club Brugge. Ook Ruud Vormer stond aan de aftrap. De aanvoerder verving Éder Balanta, die helemaal niet van de partij was.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1449083379337596928?s=20

Club Brugge was er om meerdere redenen veel aan gelegen om te winnen. Niet alleen omdat de laatste twee duels in de competitie geen overwinning opleverden, maar ook omdat over vier dagen de kraker tegen Manchester City wacht. Blauw-Zwart hoopte in het thuisduel met KV Kortrijk dan ook vertrouwen te tanken. De start was echter heel moeizaam. KV Kortrijk was met vijftien op dertig prima begonnen en reisde dus in goede moed af naar Jan Breydel. Dat bleek in de openingsfase. De Kerels kwamen een aantal keer goed door. Simon Mignolet was echter goed bij de les.

De thuisploeg kwam na een moeizame start beter in de wedstrijd en dat resulteerde op een kwartier in de eerste serie kansen. Een ouderwetse scrimmage leverde uiteindelijk een hoekschop op, waaruit Charles de Ketelaere KV Kortrijk-doelman Marko Ilic voor het eerst aan het werk zette. Hij reageerde goed op de kopbal van De Ketelaere, die vrijdagmiddag te horen kreeg dat hij tot de laatste twintig kanshebbers op de Golden Boy Award behoort. Aan de andere kant glipte Faïz Selemani heel eenvoudig voorbij Stanley Nsoki, maar schoot hij vervolgens wild over het doel van Mignolet.

Vormer

De schietkraam voor het doel van KV Kortrijk was niet de start van een Brugse storm. Club bleef het lastig hebben met de bezoekers, al kwam het na 32 minuten wel op voorsprong. Kamal Sowah werd neergehaald, waarna Vormer mocht aanleggen voor een vrije schop. De aanvoerder, die niet de makkelijkste weken achter de rug heeft, krulde de bal op prachtige wijze binnen: 1-0! Het werd er in de eerste helft nog mooier op voor Club Brugge en Vormer. Hij tikte vlak voor rust op aangeven van Noa Lang de 2-0 binnen. Daarmee ging de thuisploeg met een comfortabele voorsprong aan de thee.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1449096175152517125?s=20

Club Brugge was in de openingsfase van de tweede helft nog niet helemaal bij de les. KV Kortrijk kreeg via Habib Gueye een enorme mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar hij kreeg de bal er niet in. Daar kwam de thuisploeg dus goed weg. Een onhandig moment tussen Mechele en Mignolet bleef vervolgens zonder gevolgen, maar het was duidelijk dat Blauw-Zwart nog niet helemaal wakker was. Club pakte de draad vervolgens weer op en was via Maouassa en De Ketelaere dichtbij de 3-0. De voorzet van Maouassa was echter iets te scherp, waardoor De Ketelaere er niet zijn voet tegenaan kon zetten.

Rentree verloren zoon

Met nog ruim twintig minuten op de klok voerde Clement drie wissels door. Maouassa, Vanaken en De Ketelaere maakten plaats voor respectievelijk Sobol, Noah Mbamba en Bas Dost. Met die wissels hoopte Clement nog wat teweeg te brengen, in wat een matige tweede bedrijf van de avond was. KV Kortrijk probeerde het wel, maar op die twee momenten na de pauze na kwam Club eigenlijk niet in de problemen. Het hoogtepunt in de tweede helft was niet een goal, fraaie actie of mooie aanval over vele schijven, maar de rentree van José Izquierdo. De Gouden Schoen van 2016 keerde na een periode van vier jaar in Engeland van de zomer terug bij Club. Tegen KV Kortrijk maakte hij een klein kwartier voor tijd zijn rentree.

De slotfase had weinig om het lijf. Club Brugge geloofde het wel en zat duidelijk met het hoofd bij de kraker tegen Manchester City. Dat bood KV Kortrijk in blessuretijd nog de kans om het spannend te maken, maar de Kerels gingen erg slordig met hun mogelijkheden om. Zodoende bleef het bij 2-0, waardoor Blauw-Zwart in ieder geval één nachtje aan de leiding gaat in de Jupiler Pro League.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1449111980850221058?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
zo
19/05
Anderlecht
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand