Veelzeggende gezichten op nieuwe groepsfoto van Club

PHOTONEWS 10943041 074
PHOTONEWS 10943041 074 Foto: © Orange Pictures/Photo News

Het leven lacht Club Brugge weer een beetje toe. De overwinningen op Charleroi en Eupen hebben de ploeg van Alfred Schreuder goed gedaan. Schreuder zet het elftal meer en meer naar zijn hand en de nieuwe aanwinsten tonen meteen hun waarde. Woensdag verschenen zij op de nieuwe groepsfoto. Maar niet iedereen had daar zin in...

Club Brugge leek in eerste instantie een rustige winterse transferperiode tegemoet te gaan. Maar in de laatste dagen ging het toch nog aardig tekeer in West-Vlaanderen. De regerend landskampioen van België versterkte zich met Andreas Skov Olsen en haalde op de slotdag van de transferwindow ook nog Sargis Adamyan en Denis Odoi binnen.

In een vroeger stadium had Blauw-Zwart zich natuurlijk ook al versterkt met Tajon Buchanan. Club kondigde de komst van de Canadees in augustus al aan. Maar New England Revolution wilde hem niet middenin het seizoen laten vertrekken. Op 1 januari was het echter eindelijk zover: Buchanan mocht zich eindelijk officieel speler van Club Brugge noemen. Hoewel de Canadees vooralsnog pas vier keer in actie kwam, heeft hij bij vlagen al bevestigd dat we ongetwijfeld veel plezier aan hem gaan beleven.

Tegenover de komst van Buchanan, Skov Olsen, Adamyan en Odoi stond het al dan niet tijdelijke vertrek van Wesley, Ruben Providence, Tibo Persyn, Ignace Van der Brempt en Kamal Sowah. Waar Wesley, Providence en Van der Brempt de deur op Jan Breydel definitief achter zich dichttrokken, kozen Sowah en Persyn voor een tijdelijke transfer naar respectievelijk AZ en KVC Westerlo. Zij zullen zich na afloop van dit seizoen dan ook - mogelijk - terug melden in Brugge.

Serieuze gezichten

Of Faitout Maouassa, José Izquierdo en Matej Mitrovic dan nog speler van Club Brugge zijn, is nog maar de vraag. Het heeft er momenteel veel weg van dat zij na dit seizoen zullen vertrekken bij Blauw-Zwart. Maouassa kwam van de zomer voor vier miljoen euro over van Stade Rennais, maar heeft nog niet kunnen overtuigen. Onder Philippe Clement kwam hij er al niet aan te pas en ook Schreuder lijkt het niet te zien zitten in Maouassa.

Dat de Fransman ongelukkig is in Brugge, is een understatement. Hij behoorde onder Schreuder nog geen enkele keer tot de wedstrijdselectie. Maouassa nam dan ook niet de moeite om te lachen op de groepsfoto. Hij trok een serieus gezicht, alsof hij er helemaal geen zin in had. Dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt.

https://twitter.com/Fc_Bruges_Army/status/1496516112502112263?s=20&t=okgAvQxP6G3j_Kvkmu3I3w

Ook Izquierdo en Mitrovic leken er geen zin in te hebben. Izquierdo keerde van de zomer na vier jaar terug in West-Vlaanderen. Hij kreeg in eerste instantie de tijd en ruimte om te revalideren en terug te keren naar zijn oude niveau. Izquierdo maakte echter veel eerder dan verwacht zijn rentree. Maar na zijn doelpunt in de bekermatch tegen Deinze hebben we nog amper iets van hem vernomen. Zijn contract loopt aanstaande zomer af. Club heeft momenteel weinig reden om dat te gaan verlengen.

Mitrovic beleeft een bijzonder seizoen. De Kroaat ving het aan als basisklant. Maar na zijn invalbeurt tegen Beerschot op 22 augustus moest hij tot 27 januari jongstleden wachten op zijn eerste minuten. Mitrovic leek onder Schreuder een nieuwe kans te krijgen. Maar de laatste drie wedstrijden zat hij niet bij de kern. De Kroaat lijkt terug bij af en Club komende zomer te verlaten.

https://twitter.com/MaximeRfcb/status/1496510601010503681?s=20&t=okgAvQxP6G3j_Kvkmu3I3w

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand