Verdiende Cullen rood? ''Een clear error was het niet''

Vincent Kompany, trainer van Anderlecht
Vincent Kompany, trainer van Anderlecht Foto: © Philippe Crochet/Photo News

De eerste speeldag van de Champions' play-offs stelde allesbehalve teleur. Voor de neutrale voetballiefhebber, welteverstaan. Niet alleen in Play-Off 2 vielen de doelpunten als rijpe appelen. Ook door Club Brugge, Anderlecht, Antwerp FC en KRC Genk werd er volop gescoord. Tijdens de topper op Jan Breydel vergat de scheidsrechter echter een rode kaart te trekken. Die had Josh Cullen wel verdiend, na een smerige overtreding op Bas Dost. Bij Blauw-Zwart zijn ze eensgezind, voormalig scheidsrechter Tim Pots begreep dat de VAR niet ingreep.

KAS Eupen was de tegenstander van Club Brugge op de laatste speeldag van de eerste seizoenshelft. Hoewel de landskampioen het in de eerste helft allesbehalve makkelijk had, stapte ze uiteindelijk met een ruime zege van het veld. Daarmee sloten Philippe Clement en zijn manschappen het eerste deel van het seizoen dus goed af. De rode kaart van Hans Vanaken was echter een (grote) smet op de overwinning. De middenvelder van Club Brugge moest het veld verlaten nadat hij in een poging om een ziekenhuisbal van Federico Ricca te herstellen, op de enkel van Andreas Beck ging staan.

Hoewel Vanaken overduidelijk de intentie had om de bal te spelen, kreeg hij een schorsing van drie speeldagen aan zijn broek gehangen. Dat die schorsing zo hoog uitviel, had overigens ook met Vanaken zijn reactie te maken. Maar goed, het gaat hier om de rode kaart die de middenvelder kreeg. Zondagavond kreeg Cullen van Anderlecht die niet, terwijl hij eigenlijk precies hetzelfde deed als Vanaken tegen Eupen. Bij Club Brugge begrepen ze er niets van. ''Ik heb de beelden gezien. Voor een gelijkaardige overtreding kreeg Hansie drie speeldagen schorsing. Onbegrijpelijk'', liet Ruud Vormer weten.

https://twitter.com/Foet247Benelux/status/1388918086020079617?s=20

''Kans op een ernstige blessure minder groot''

Ook Dost, die gelukkig geen schade overhield aan de overtreding van Cullen, was duidelijk. ''Donkerrood, simpel.'' De VAR zag echter geen reden om op te treden. Volgens Pots, ex-scheidsrechter, valt daar wel wat voor te zeggen. ''Cullen is te laat en gaat met de studs vooruit op de enkel van Dost. De intensiteit is niet geweldig hoog, want hij blijft rechtop en zijn hiel raakt ook nog de grond op het moment van het contact. Dan is de kans op een ernstige blessure minder groot. Daarom begrijp ik dat de VAR niet ingreep'', vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws.

''Maar die had dat ook niet gedaan als Lardot de rode kaart had getrokken. Dat ware de betere beslissing geweest, maar een clear error is het niet'', voegt Pots er nog aan toe.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
26/12
Club Brugge
13:30
OH Leuven
zo
8/01
Genk
13:30
Club Brugge
zo
15/01
Club Brugge
13:30
Anderlecht
do
19/01
Sint-Truiden
20:45
Club Brugge
zo
22/01
Club Brugge
18:30
Sporting Charleroi
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 17 30 46
2 Union Saint-Gilloise 17 13 36
3 Antwerp 17 13 35
4 Club Brugge 17 14 33
5 Gent 17 14 30
6 Westerlo 17 4 26
7 OH Leuven 17 4 25
Bekijk de hele stand