Verhaeghe geeft update over beursgang Club Brugge

Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge
Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge Foto: © Gregory Van Gansen/Photo News

Bart Verhaeghe vierde begin februari zijn tienjarig jubileum als voorzitter van Club Brugge. Ondanks de afwezigheid van de supporters, werd hij tijdens de bekerwedstrijd tegen Olsa Brakel flink in het zonnetje gezet. Het zei veel over de status van Verhaeghe op Jan Breydel. Met hem aan het roer veroverde Blauw-Zwart het Belgische voetbal. De aanstaand landskampioen wilde onlangs ook buiten de lijnen een grote stap zetten. Het leek de weg naar de beursgang in Brussel te hebben gevonden, ware het niet dat er op het laatste moment een streep door kwam.

Verhaeghe heeft grootse plannen met Club Brugge. Binnen de lijnen hoopt de ploeg volgend seizoen ook in Europa een rol van betekenis te kunnen spelen. Deze jaargang leken Philippe Clement en zijn manschappen die stap te kunnen zetten. Zoals wel vaker in het voetbal, liet de realiteit echter zien hoe belangrijk het is om het geluk aan je zijde te hebben. Met de coronauitbraak, die niet de minste spelers trof, had Club Brugge dat natuurlijk niet. Dynamo Kiev maakte al na twee wedstrijden in de knock-outfase een einde aan het avontuur in de Europa League. Na afloop vroeg iedereen zich af hoe ver Club het geschopt zou hebben als de sterkhouders allemaal aanwezig waren.

Open vizier

Toen moest het nieuws van de wens om toe te treden tot de beursgang in Brussel nog naar buiten komen. Begin maart maakte Club Brugge dat officieel. Eén van de belangrijkste kernpunten was de indrukwekkende 129-jarige geschiedenis. Zoals het er nu naar uitziet, schrijft Blauw-Zwart binnenkort een nieuwe landstitel toe aan de erelijst. Twee weken geleden had de koploper van de Jupiler Pro League haar intrede moeten doen op de Euronext in Brussel. Zover kwam het dus niet. Naar verluidt was onder andere het hele dossier niet zo aantrekkelijk voor beleggers. ''Uiteraard vinden we dit jammer, maar we kijken met een open vizier naar de toekomst'', reageerde Verhaeghe.

Al snel bleek het om een uitstel te gaan. Club Brugge heeft nog altijd de ambitie om toe te treden tot de beursgang. ''Ik ben als ondernemer natuurlijk teleurgesteld dat niet kan doorgaan wat je gepland had'', vertelde Verhaeghe bij VRT Nieuws. ''Maar ik kan het best kaderen en kan wel inzien dat er een aantal fouten zijn gebeurd waar we graag uit willen leren voor de toekomst. Aan de wagen is niets aan, de wagen zal verder rijden. Dit is geen afstel. Wij sluiten niets uit. Ten gepasten tijde zal dit proces verdergaan.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
za
20/01
Club Brugge
20:45
Westerlo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Anderlecht 16 15 34
3 Gent 16 8 29
4 Antwerp 16 18 27
5 Club Brugge 16 14 26
6 Genk 16 13 25
7 Cercle Brugge 16 3 25
8 Sint-Truiden 16 -4 22
Bekijk de hele stand