Vermant tevreden met speelminuten bij Club Brugge "Een zalig gevoel"

Romeo Vermant
Romeo Vermant Foto: © Orange Pictures

RFC Seraing werd vrijdag door Club Brugge volledig overtroffen, maar het was moeilijk voor de thuisploeg om hun dominantie om te zetten in doelpunten. Desondanks wonnen ze met 2-0 en maakte de jonge Romeo Vermant ook indruk tijdens de dertig minuten dat hij speelde.

Na de blessure van Casper Nielsen kreeg Vermant de kans om zichzelf te laten zien in het Jan Breydelstadion. "Wat een zalig gevoel", reageerde Vermant op de officiële clubkanalen. "Hier heb ik zolang naar uitgekeken om eens op Jan Breydel te kunnen spelen, omdat zowel mijn vader, grootvader als overgrootvader bij Club hebben gespeeld."

Gedurende die dertig minuten wist Vermant enkele fraaie acties uit te voeren en was hij betrokken bij het tweede doelpunt van de wedstrijd. "Ik denk dat ik mag terugkijken op een degelijke invalbeurt, want ik heb geprobeerd te doen wat mij gevraagd werd zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht. Ik heb net dat goaltje niet kunnen meepikken, maar hopelijk is dat voor een volgende keer", geeft de jongeling aan.

Het lijkt erop dat jonge spelers onder leiding van interim-trainer Rik De Mil steeds meer kansen krijgen. Ook Vermant was lovend over De Mil en zijn aanpak: "Hij kent en weet als geen ander wat hij van ons mag verwachten en het is aan ons om zijn vertrouwen niet te beschamen. Ondanks het feit dat het van moeten is bij Club gelooft hij in onze kwaliteiten en durft hij ons opstellen", aldus Vermant.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand