Vertrek van Krmencik bij Club Brugge kwestie van tijd

PHOTONEWS 10926335 257
PHOTONEWS 10926335 257 Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Club Brugge wacht weliswaar nog op de eerste zomeraanwinst, maar dat betekent niet dat de Belgisch landskampioen een rustige mercato beleeft. Integendeel zelfs. Op het gebied van uitgaande transfers gebeurt er voldoende op Jan Breydel. Momenteel lijkt Michael Krmencik de belangrijkste kandidaat om als volgende de deur bij Club Brugge achter zich dicht te trekken.

En dat zit er eigenlijk al heel lang aan te komen. Krmencik streek in januari 2020 neer op Jan Breydel. Club Brugge betaalde een slordige zes miljoen euro voor de Tsjech, dus de verwachtingen waren redelijk hooggespannen. Hij is er echter niet in geslaagd om die waar te maken. Geen moment. Na negentien wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde, vertrok hij afgelopen winter op huurbasis naar PAOK.

In Griekenland beleefde Krmencik een goede start. Hij scoorde twee keer in zijn eerste vier competitieduels en vond ook in het bekertoernooi meerdere keren het net. Het lukte hem echter niet om die lijn door te trekken. Krmencik verloor zijn basisplaats en moest het vaker wel dan niet doen met (korte) invalbeurten. Uiteindelijk kwam hij toch nog tot 28 duels voor de Grieken, waarin hij negen keer scoorde.

Afscheid

Een langer verblijf in Griekenland zit er niet in. Op Jan Breydel is er ook geen perspectief voor hem. Niet dat Krmencik daarom treurt, want hij liet in een eerder stadium al weten liever niet terug te willen keren naar Brugge. Een oplossing is naar verluidt aanstaande. Krmencik werd in de afgelopen weken veelvuldig gelinkt aan een terugkeer naar zijn thuisland, maar hij lijkt zijn loopbaan voort te zetten in Turkije. Besiktas zou zijn komst wel zien zitten. Op Instagram nam Krmencik alvast afscheid van PAOK. In een reactie feliciteerde Clinton Mata de Tsjech. Waarmee? Dat is niet bekend. Zeer waarschijnlijk met een transfer.

/><figcaption>Michael Krmencik bedankt PAOK voor zijn tijd in Griekenland. </figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:paragraph --><p>Of de Tsjech binnenkort ook een bedankje in petto heeft voor Club Brugge, is nog maar de vraag. In de terugblik op het afgelopen seizoen zagen we Krmencik weliswaar een paar keer glimlachend in beeld, maar het was geen geheim dat hij doodongelukkig was in Brugge. Onlangs <a href=haalde hij nog uit naar de Belgisch landskampioen. ''Het is de eerste keer dat ik me zo geliefd voel'', vertelde hij over zijn band met de supporters van PAOK.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
vr 26 aug. 2022, 20:45
Pro League
Sporting Charleroi -
-
Club Brugge -
vr 2 sep. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Cercle Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 Anderlecht 4 6 9
4 Gent 4 3 8
5 Club Brugge 4 3 7
6 Union Saint-Gilloise 4 -1 7
7 Westerlo 4 1 6
Bekijk de hele stand