Vertrouwen in De Ketelaere: "Volgend seizoen zal hij doorbreken"

Charles De Ketelaere namens AC Milan
Charles De Ketelaere namens AC Milan Foto: © Pro Shots

Charles De Ketelaere heeft een moeilijk jaar achter de rug, dat is een understatement. Een jaar geleden stond de 22-jarige Belg centraal in een opmerkelijke transfersoap, maar hij slaagde er uiteindelijk in zijn droomtransfer van Club Brugge naar AC Milan te realiseren. Helaas kon hij bij zijn nieuwe club de hoge verwachtingen niet waarmaken en belandde hij zelfs op de bank gedurende de laatste maanden van het seizoen. Bovendien werd ook het EK U21 een teleurstelling voor hem.

De toekomst van De Ketelaere in San Siro wordt in twijfel getrokken. Niet iedereen is nog overtuigd dat het goed zal komen met de jonge Rode Duivel, en een vertrek lijkt mogelijk. Atalanta heeft al interesse getoond om de aanvallende middenvelder een uitweg te bieden. Maar Philippe Albert heeft andere ideeën en gelooft dat een vertrek niet nodig zal zijn.

"Ik geloof dat hij alle kwaliteiten heeft om bij Milan te slagen", vertelt de analist aan MilanNews. "Mentaal is het nooit makkelijk om de vertrouwde omgeving achter je te laten voor een topclub als Milan, maar door de hoge transfersom kwam er ook nog eens ongelooflijk veel druk op zijn schouders te liggen. Maar Charles is nog jong. Soms hebben spelers met zijn profiel een jaar of anderhalf jaar nodig om hun draai te vinden. Ik ben ervan overtuigd dat als hij bij Milan blijft, hij volgend seizoen titularis zal zijn en door zal breken."

Lees meer:
0 reacties