VIDEO Timmy Simons trekt naar Zulte Waregem

Timmy Simons wordt assistent-trainer van Francky Dury bij SV Zulte Waregem. Hij was tot dit seizoen trainer van de U16 van blauwzwart.

"Timmy Simons (43) speelde, in 2 passages, 10 seizoenen voor Club Brugge. Hij won er 4 Belgische landstitels en 3 bekers. Na het beëindigen van zijn carrière doorliep Simons één stagejaar in de staff van Ivan Leko bij Club waarna hij ervoor koos om zijn ervaring ten dienste te stellen van de jeugd en zo zijn trainerscarrière op te bouwen. Simons krijgt nu de rol van assistent-trainer bij SV Zulte Waregem. We wensen Timmy heel veel succes toe bij deze nieuwe uitdaging!", staat te lezen op de site van Club Brugge.

Simons: “Ik kijk met het allerwarmste gevoel terug op 12 jaar bij Club Brugge, mijn Club kan ik wel zeggen. Het voorbije jaar bij de U16 was fantastisch. Voor ik de uitdaging bij de U16 aanging twijfelde ik of dit de goeie stap was, maar na één jaar als trainer in de Club Academy kan ik het enkel aanraden aan alle toekomstige trainers. De Club Academy is een uitstekende omgeving om te groeien, als speler maar dus ook als coach. Dat jaar was een enorme verrijking. Ik kreeg een mooi aanbod van SV Zulte Waregem waar ik nu graag op inga, om verdere ervaring op te doen. Ik hoop ooit bij Club te kunnen terugkeren als (hoofd-)trainer, dat blijft mijn ambitie!”

Lees meer: