Vier zomertransfers zijn al vertrokken bij Club: wie is de volgende?

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/02/vraagtekens-bij-keuze-van-sowah-voor-vertrek-naar-az/

Club Brugge baarde afgelopen zomer opzien door de ene na de andere nieuwe speler binnen te halen. Maar vooralsnog is alleen Jack Hendry een succes gebleken. Drie zomertransfers zijn inmiddels alweer vertrokken, terwijl ook Kamal Sowah op het punt staat om West-Vlaanderen tijdelijk te verlaten.

Sowah was de grote zomeraankoop van Club Brugge. Hij kostte de landskampioen liefst negen miljoen euro. De Ghanees had het weliswaar uitstekend gedaan bij OH Leuven. Maar was negen miljoen euro niet iets te veel van het goede? Bij zijn debuut maakte Sowah meteen indruk. Hij slaagde er echter helaas niet in om die lijn door te trekken.

Sowah kwam vooralsnog zeventien keer in actie voor Blauw-Zwart. Daarin scoorde hij geen enkel doelpunt en verzorgde hij slechts één assist. Onder Philippe Clement was Sowah zijn basisplaats al verloren en ook met Alfred Schreuder aan het roer komt hij er niet aan te pas. De komst van Tajon Buchanan maakte het perspectief voor Sowah er natuurlijk niet beter op en het aantrekken van Andreas Skov Olsen kon al helemaal als statement worden gezien.

De clubleiding moet dringend achter haar oren krabben.

Nu staat de Ghanees, recordaankoop van Club, op het punt om op tijdelijke basis de overstap te maken naar AZ, de huidige nummer vijf van Nederland. Voor een speler die in september nog een basisplaats had tegen Paris Saint-Germain, kan deze stap terug niet anders dan een teleurstelling zijn. Maar de clubleiding van Blauw-Zwart moet ook dringend achter haar oren krabben.

Pijnlijk

Want Sowah is niet de enige zomertransfer van Club die alweer is vertrokken uit West-Vlaanderen. Tibo Persyn maakte de tijdelijke overstap naar KVC Westerlo, Wesley keerde na slechts 105 minuten terug naar zijn thuisland en Ruben Providence heeft het shirt van Blauw-Zwart niet eens gedragen. En dan maakte José Izquierdo maandagavond nog zijn opwachting bij Club NXT, wacht Owen Otasowie nog altijd op zijn debuut en is Faitout Maouassa uit beeld geraakt.

Toch vrij pijnlijk allemaal. Wij snappen daarom maar al te goed dat de achterban niet enthousiast wordt van namen als Sargis Adamyan en Denis Odoi. Of zij daadwerkelijk de overstap maken naar Club, zal in de komende tweeënhalf uur moeten blijken.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand