Voet ging, Dennis gaat: Krmencik lijkt de volgende

PHOTONEWS 10886729 078
PHOTONEWS 10886729 078 Foto: © Philippe Crochet/Photo News

De achterban van Club Brugge wacht met smart op de eerste zomeraanwinst, maar lijkt evenals afgelopen zomer geduld te moeten hebben. De Belgisch landskampioen wil eerst ruimte maken voor nieuwe spelers. Ze is in ieder geval op de goede weg. Siemen Voet vertrok al naar PEC Zwolle, terwijl Loïs Openda en Emmanuel Dennis op het punt staan om te verkassen. Daar zal het niet bij blijven, want het lijstje met namen dat op zoek mag naar een nieuwe werkgever is erg lang. Zo hoopt Club Brugge ook Michael Krmencik deze zomer definitief van de hand te doen.

Club Brugge ging in de zomer van 2019 op zoek naar een nieuwe spits. In de zoektocht naar een opvolger van Wesley - die voor 25 miljoen euro was vertrokken naar Aston Villa - kwam het uit bij David Okereke. Club legde een slordige acht miljoen euro op tafel. Daarmee werd de Nigeriaan in één klap de duurste aankoop in de clubhistorie. Met vier doelpunten in zijn eerste drie competitiewedstrijden schoot hij weliswaar uit de startblokken, maar die start kreeg helaas geen passend vervolg.

Okereke viel ver terug en slaagde er geen moment meer in om de hoge verwachtingen waar te maken. Niet voor niets roerde Club Brugge zich een halfjaar na zijn komst opnieuw op de transfermarkt. Het betaalde zes miljoen euro voor de komst van Krmencik, die zich in Tsjechië had bewezen als makkelijk scorende spits. In dienst van Club Brugge kwam het er echter niet uit. Integendeel zelfs. In negentien officiële wedstrijden scoorde de Tsjech slechts drie keer. Een jaar na zijn komst trok hij op huurbasis naar PAOK.

Aanbiedingen uit zijn thuisland

In Griekenland ging hij dan wel weer goed van start, maar slaagde hij er niet in om die lijn door te trekken. Uiteindelijk kwam Krmencik 28 keer in actie voor PAOK. Daarin scoorde hij toch nog negen keer. Het bleek voldoende voor een plek in de Tsjechische EK-selectie. Club Brugge hoopt dat hij - misschien vanavond tegen Engeland - nog een doelpuntje meepikt op het eindtoernooi, zodat het zijn marktwaarde weer ziet toenemen. Blauw-Zwart wil hem weliswaar verkopen, maar niet voor het eerste het beste bedrag.

Krmencik haalde vorige week nog uit naar de Belgisch landskampioen. Volgens de Tsjech heeft hij aanbiedingen van Slavia Praag en Sparta Praag op zak, maar wil Club Brugge vooralsnog niet luisteren naar wat zij te bieden hebben. Krmencik heeft op Jan Breydel nog een contract tot medio 2023. Transferwaarde schat zijn marktwaarde momenteel op 4,00 miljoen euro. De voorzitter van de Raad van Bestuur van Slavia Praag bevestigde dat de kampioen van Tsjechië al een bod heeft uitgebracht. Wordt vervolgd...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand