Volgens Vandenbempt is er vooralsnog één duidelijke titelfavoriet

Bas Dost van Club Brugge in duel met Sambi Lokonga van Anderlecht
Bas Dost van Club Brugge in duel met Sambi Lokonga van Anderlecht Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Dankzij een 4-2 overwinning op Moeskroen op de laatste speeldag van de reguliere competitie begon Club Brugge met een recordvoorsprong van acht punten aan de Champions' play-offs. Die is echter geslonken tot nog 'maar' vijf punten. De druk staat er dan ook flink op bij de ploeg van Philippe Clement. Hoewel het spel al weken niet om over naar huis te schrijven is, denkt Peter Vandenbempt niet dat de koploper onder de druk zal bezwijken.

Met dertig punten uit de eerste tien competitieduels na de winterstop stond er geen maat op Club Brugge. Clement en co leken in razend tempo af te stevenen op een nieuwe landstitel. In de laatste weken van de reguliere competitie kwam er echter wat zand in de motor. Blauw-Zwart verloor niet alleen punten op Charleroi, maar ging ook ten onder tegen Antwerp FC en Anderlecht. De ploeg was er op gebrand om goed van start te gaan in de Champions' play-offs, maar met één op zes is dat niet gelukt.

Vandenbempt uitte na de deceptie tegen KRC Genk al zijn zorgen over de huidige situatie bij de koploper. In zijn terugblik van maandagochtend deed hij dat nog eens. ''De realiteit is dat dat Club de dalende lijn uit de laatste weken van de reguliere competitie niet heeft kunnen ombuigen. Collectief en zeker ook individueel. Bij bepalende spelers is het een een stuk minder'', leest het bij Sporza.

Titelstrijd

Door de nederlaag op Genk zag Club Brugge de nummer twee tot vijf punten naderen. John van den Brom wilde het nog niet over het landskampioenschap hebben, maar zijn spelers konden het niet laten. Vandenbempt sluit zich echter aan bij de woorden van de hoofdtrainer van Genk. ''Op dit moment zet ik toch nog al mijn weinige centen in op Club Brugge. Eigenlijk staat de titelverdediger ook 6 punten voor, want als ze gelijk eindigen is het ook nog Club Brugge dat kampioen wordt. Dus neen, over een echte titelstrijd hebben we het nog niet.''

Daar kan deze week wel verandering in komen. Woensdagavond speelt Genk tegen Anderlecht. Als Van den Brom en zijn manschappen ook winnen van Paars-Wit... ''Dan begint Club Brugge donderdag op Antwerp met maar 2 punten voorsprong meer in wat altijd een heel geladen moeilijke match is voor Club Brugge op de Bosuil. Zelfs als Club in vorm is, maar dat is eigenlijk niet het geval. Dan kan de titelstrijd toch verrijzen? Het is ook niet zomaar Hemelvaart'', aldus Vandenbempt.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand