Voormalig aanvaller Club en Union: "Als ik mijn hart laat spreken"

Noa Lang in duel met Christian Burgess
Noa Lang in duel met Christian Burgess Foto: © Pro Shots

Yves Buelinckx speelde voor zowel Club Brugge als Union. Hij begon zijn carrière bij Blauw-Zwart en zijn laatste profclub was Union. Buelinckx kijkt dan ook erg uit naar het duel tussen de twee ploegen aankomende woensdag.

Afgelopen zondag was de oud-prof op een communie dus volgde hij de match via zijn telefoon. “Union liet Brugge soms dansen, de wedstrijd van woensdag is dus zeker geen uitgemaakte zaak", legt Buelinckx uit aan DH Sport.

Ondanks dat hij voor beide clubs speelde heeft hij een duidelijke favoriet. Als ik mijn hart laat spreken, zou ik liever Brugge zien winnen." Volgens de voormalig aanvaller hebben veel neutrale fans een voorkeur voor Union, hij niet. Hij heeft meer sympathie voor Club.

Enkele dagen geleden werd Buelinckx ook al gevraagd naar zijn mening na de wedstrijd van zondag. Volgens hem maakte het niveau van Dante Vanzeir en Deniz Undav het verschil. Hun efficiëntie is al een aantal weken niet geweldig."

Volgens de oud-voetballer is de strijd nog lang niet gestreden. Ook gelooft hij niet dat Brugge een groot voordeel heeft vanwege de ervaring. "Het is nog niet voorbij. Union kan perfect gaan winnen in Brugge of gelijk spelen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 18:30
Pro League
Club Brugge -
-
Anderlecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 34 51 77
2 Club Brugge 34 35 72
3 Anderlecht 34 36 64
4 Antwerp 34 17 63
5 Gent 34 26 62
Bekijk de hele stand